Recept zoekresultatenPreisoep met spinazie en gerookte makreel
Delhaize logo
  • Preisoep met spinazie en gerookte makreel
    C

Preisoep met spinazie en gerookte makreel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Lunch
Preisoep met spinazie en gerookte makreelC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 preistengels
  • 100 g gerookte makreelfilets
  • 100 g verse spinazieblaadjes
  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • 4 eetlepels zure room
  • 1,5 dl water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 10 g bieslook

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    S2015090100390510000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077520000
  • Prei | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    2,69 €/kg
    €2,69
    F1986053100317200000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 20 min. kooktijd

    1. Snipper de ui fijn en fruit in olijfolie. Schil de aardappel. Snijd de preistengels en de aardappel in blokjes en voeg toe aan de ui. Laat enkele minuten sudderen. Bevochtig met het water en voeg de groentebouillonblokjes, het laurierblaadje en de tijm toe. Laat 15 min. koken. Laat de spinazieblaadjes nog 5 min meekoken. Haal de laurier en de tijm uit de pot en mix tot een gladde soep.
    2. Verdeel de soep in kommen, leg er een stuk makreel op en werk af met een lepeltje zure room en fijngehakte bieslook.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 541; energie (kCal): 130; vetten (g): 9; verzadigde vetten (g): 2,6; koolhydraten (g): 8,4; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 3,9; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 266,76
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Moederdag,Romantisch diner
    Overig
    Herfst,Winter
    Lunch
    • Preisoep met spinazie en gerookte makreel
      C

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    S2015090100390510000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077520000
  • Prei | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    2,69 €/kg
    €2,69
    F1986053100317200000