Recept zoekresultatenPizza met datterinotomaten, gorgonzola en pistachenoten
Delhaize logo

Pizza met datterinotomaten, gorgonzola en pistachenoten

Pizza met datterinotomaten, gorgonzola en pistachenoten
Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
  • 1,6 kg Datterinokerstomaten
  • 140 g Negronisalami
  • 4 sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 g gorgonzola
  • 200 g zwarte olijven
  • 60 g pistachenoten
  • verse oregano
  • 8 e.l. olijfolie
  • 20 g verse gist (voor het pizzadeeg)
  • 500 g harde bloem ‘De Cecco’ (voor het pizzadeeg)
  • 20 g Italiaanse kruiden ‘Italia mix’ (voor het pizzadeeg)
  • 1,6 kg Datterinokerstomaten
  • 140 g Negronisalami
  • 4 sjalotten
  • 4 teentjes knoflook
  • 200 g gorgonzola
  • 200 g zwarte olijven
  • 60 g pistachenoten
  • verse oregano
  • 8 e.l. olijfolie
  • 20 g verse gist (voor het pizzadeeg)
  • 500 g harde bloem ‘De Cecco’ (voor het pizzadeeg)
  • 20 g Italiaanse kruiden ‘Italia mix’ (voor het pizzadeeg)

Begin met koken

: 35 min. + 30 min. rijstijd + 8 min. baktijd
1
Bereid eerst het pizzadeeg. Weeg de gist af en los deze op in lauw water. Weeg de bloem, het zout en de kruiden af en meng ze in een kom. Voeg de opgeloste gist toe en kneed goed tot een glad en soepel deeg. Bestuif je werkvlak indien nodig met extra bloem. Zo blijft het deeg niet kleven. Maak een mooie bol van het gladde deeg en laat voor 30 min. rusten onder een doek.
2
Verwarm de oven voor op 250°C en bereid ondertussen de 'toppings' voor de pizza. Pel de knoflook en de sjalot, en snipper fijn. Zet een pannetje met de olijfolie op het vuur en bak er de sjalotten en de knoflook in. Voeg de gehalveerde tomaatjes toe en laat 15 min. doorkoken. Kruid met peper en zout.
3
Snijd dunne plakjes van de Italiaanse salami en hak de pistachenoten fijn.
4
Bestrooi je werkvlak met een beetje bloem en rol het deeg uit. Leg het voorzichtig op een bakplaat met bakpapier. Garneer de pizza met de tomatensaus, salami, zwarte olijven en de gehakte pistachenoten. Brokkel er de gorgonzola over en werk af met verse oregano.
5
Schuif de pizza in de oven en bak gaar en krokant gedurende ± 8 min.
6
Haal je pizza uit de oven en serveer hem meteen!
1
Bereid eerst het pizzadeeg. Weeg de gist af en los deze op in lauw water. Weeg de bloem, het zout en de kruiden af en meng ze in een kom. Voeg de opgeloste gist toe en kneed goed tot een glad en soepel deeg. Bestuif je werkvlak indien nodig met extra bloem. Zo blijft het deeg niet kleven. Maak een mooie bol van het gladde deeg en laat voor 30 min. rusten onder een doek.
2
Verwarm de oven voor op 250°C en bereid ondertussen de 'toppings' voor de pizza. Pel de knoflook en de sjalot, en snipper fijn. Zet een pannetje met de olijfolie op het vuur en bak er de sjalotten en de knoflook in. Voeg de gehalveerde tomaatjes toe en laat 15 min. doorkoken. Kruid met peper en zout.
3
Snijd dunne plakjes van de Italiaanse salami en hak de pistachenoten fijn.
4
Bestrooi je werkvlak met een beetje bloem en rol het deeg uit. Leg het voorzichtig op een bakplaat met bakpapier. Garneer de pizza met de tomatensaus, salami, zwarte olijven en de gehakte pistachenoten. Brokkel er de gorgonzola over en werk af met verse oregano.
5
Schuif de pizza in de oven en bak gaar en krokant gedurende ± 8 min.
6
Haal je pizza uit de oven en serveer hem meteen!
Nutritionele informatie
Energie: 1106 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Kids
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

Kerstomaten | Rood
Delhaize Kerstomaten | Rood
7 × 250 gr
3 voor €5
1
99
Stickado | Natuur | XXL
Aoste Stickado | Natuur | XXL
140 gr
5
69
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Schimmelkaas | Gorgonzola | AOC | Blok
Delhaize Schimmelkaas | Gorgonzola | AOC | Blok
200 gr
3
45
Zwarte olijf
Delhaize Zwarte olijf
2 × 130 gr
2
99
Pistachenoten
Delhaize Pistachenoten
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
69
Kruiden | Oregano
Santa Maria Kruiden | Oregano
5 gr
2
95
Bakkersgist
Bruggeman Bakkersgist
42 gr
0
29
Bloem | Wit brood
Soubry Bloem | Wit brood
2 kg
2de tegen -40%
3
19
Noten  | met Cranberry | rozijn
Delhaize Noten | met Cranberry | rozijn
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
79

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Olijfolie | Cucinare
Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
1 l
2+1 gratis
13
99
Totaal:
€41,95