1
Bereid eerst het pizzadeeg. Weeg de gist af en los deze op in lauw water. Weeg de bloem, het zout en de kruiden af en meng ze in een kom. Voeg de opgeloste gist toe en kneed goed tot een glad en soepel deeg. Bestuif je werkvlak indien nodig met extra bloem. Zo blijft het deeg niet kleven. Maak een mooie bol van het gladde deeg en laat voor 30 min. rusten onder een doek.
2
Verwarm de oven voor op 250°C en bereid ondertussen de 'toppings' voor de pizza. Pel de knoflook en de sjalot, en snipper fijn. Zet een pannetje met de olijfolie op het vuur en bak er de sjalotten en de knoflook in. Voeg de gehalveerde tomaatjes toe en laat 15 min. doorkoken. Kruid met peper en zout.
3
Snijd dunne plakjes van de Italiaanse salami en hak de pistachenoten fijn.
4
Bestrooi je werkvlak met een beetje bloem en rol het deeg uit. Leg het voorzichtig op een bakplaat met bakpapier. Garneer de pizza met de tomatensaus, salami, zwarte olijven en de gehakte pistachenoten. Brokkel er de gorgonzola over en werk af met verse oregano.
5
Schuif de pizza in de oven en bak gaar en krokant gedurende ± 8 min.
6
Haal je pizza uit de oven en serveer hem meteen!
1
Bereid eerst het pizzadeeg. Weeg de gist af en los deze op in lauw water. Weeg de bloem, het zout en de kruiden af en meng ze in een kom. Voeg de opgeloste gist toe en kneed goed tot een glad en soepel deeg. Bestuif je werkvlak indien nodig met extra bloem. Zo blijft het deeg niet kleven. Maak een mooie bol van het gladde deeg en laat voor 30 min. rusten onder een doek.
2
Verwarm de oven voor op 250°C en bereid ondertussen de 'toppings' voor de pizza. Pel de knoflook en de sjalot, en snipper fijn. Zet een pannetje met de olijfolie op het vuur en bak er de sjalotten en de knoflook in. Voeg de gehalveerde tomaatjes toe en laat 15 min. doorkoken. Kruid met peper en zout.
3
Snijd dunne plakjes van de Italiaanse salami en hak de pistachenoten fijn.
4
Bestrooi je werkvlak met een beetje bloem en rol het deeg uit. Leg het voorzichtig op een bakplaat met bakpapier. Garneer de pizza met de tomatensaus, salami, zwarte olijven en de gehakte pistachenoten. Brokkel er de gorgonzola over en werk af met verse oregano.
5
Schuif de pizza in de oven en bak gaar en krokant gedurende ± 8 min.
6
Haal je pizza uit de oven en serveer hem meteen!