Pel de ui en hak hem grof. Pel de teentjes look. Verwijder de wortels en het groen van de jonge uitjes en snij ze schijfjes. Doe hetzelfde met de prei.
Doe in een grote kookpan met de verse kruiden, 5 cl olijfolie en laat aanstoven.
Snij de courgette en de paprika ondertussen in blokjes. Was de aardappelen en snij ze in blokjes. Doe samen met de tomaten en de bonen bij de uien en laat nog een minuutje aanstoven.
Giet de witte wijn erbij en laat 3 minuten koken. Giet de gevogeltebouillon erbij en laat 25 minuten koken. Voeg de pistou toe, meng goed en dien onmiddellijk op.
Kooktip
Wanneer deze soep als hoofdgerecht wordt gegeten, kan je er lookbroodjes bij geven.
Een gezond extraatje: Deze soep is rijk aan voedingsvezels en is dus een ideale hongerstiller. Bovendien bevat ze heel wat essentiële antioxidanten in de vorm van carotenoïden, die tijdens het koken niet verloren gaan.