1
Verwarm de oven voor op 150°C. Klop de eiwitten op tot een zacht schuim en voeg al kloppend en beetje bij beetje 330 g bloemsuiker toe. Meng tot een stevige, gladde en glanzende meringue.
2
Bekleed een ovenplaat met bakpapier, dresseer er de meringue in cirkelvorm op (± 28 cm diameter) en maak een putje in het midden. Schuif in de oven, verlaag de oventemperatuur tot 120°C en bak 1 u 20 min. Zet de oven uit, open de deur op een kier en laat de pavlova gedurende 2 u in de oven afkoelen.
3
Giet de kersen in een steelpan. Meng het maiszetmeel apart met een beetje kersensiroop, giet ook in de steelpan, breng zachtjes aan de kook en laat 2 min. indikken. Laat afkoelen en zet in de koelkast.
4
Hak de amandelen grof en karamelliseer ze kort in een antiaanbakpan, met de kristalsuiker.
5
Snijd het vanillestokje overlangs en schraap er het merg uit. Klop de room lichtjes op met de mascarpone, 50 g bloemsuiker en het vanillemerg. Roer er voorzichtig de eidooiers onder.
6
Vul de meringue net voor het opdienen met de crème en verdeel er een deel van de kersen bovenop. Bestrooi met amandelen en dien meteen op.
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Klop de eiwitten op tot een zacht schuim en voeg al kloppend en beetje bij beetje 330 g bloemsuiker toe. Meng tot een stevige, gladde en glanzende meringue.
2
Bekleed een ovenplaat met bakpapier, dresseer er de meringue in cirkelvorm op (± 28 cm diameter) en maak een putje in het midden. Schuif in de oven, verlaag de oventemperatuur tot 120°C en bak 1 u 20 min. Zet de oven uit, open de deur op een kier en laat de pavlova gedurende 2 u in de oven afkoelen.
3
Giet de kersen in een steelpan. Meng het maiszetmeel apart met een beetje kersensiroop, giet ook in de steelpan, breng zachtjes aan de kook en laat 2 min. indikken. Laat afkoelen en zet in de koelkast.
4
Hak de amandelen grof en karamelliseer ze kort in een antiaanbakpan, met de kristalsuiker.
5
Snijd het vanillestokje overlangs en schraap er het merg uit. Klop de room lichtjes op met de mascarpone, 50 g bloemsuiker en het vanillemerg. Roer er voorzichtig de eidooiers onder.
6
Vul de meringue net voor het opdienen met de crème en verdeel er een deel van de kersen bovenop. Bestrooi met amandelen en dien meteen op.