Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenPavlova met kersen en amandelen
Delhaize logo
  • Pavlova met kersen en amandelen
    D
Pavlova met kersen en amandelenD

Pavlova met kersen en amandelen

door Jeroen De Pauw
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

8 porties
  • 6 eiwitten
  • 2 eierdooiers
  • 700 g kersen op siroop
  • 50 g Californische amandelen
  • 500 g mascarpone
  • 25 cl room met 35% vetgehalte
  • 380 g bloemsuiker
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 el maïzena
  • 1 vanillestokje
  • 6 eiwitten
  • 2 eierdooiers
  • 700 g kersen op siroop
  • 50 g Californische amandelen
  • 500 g mascarpone
  • 25 cl room met 35% vetgehalte
  • 380 g bloemsuiker
  • 1 el kristalsuiker
  • 1 el maïzena
  • 1 vanillestokje

Begin met koken

: 30 min. + 1 u 20 min. kooktijd (+ 2 u koeltijd)
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Klop de eiwitten op tot een zacht schuim en voeg al kloppend en beetje bij beetje 330 g bloemsuiker toe. Meng tot een stevige, gladde en glanzende meringue.
2
Bekleed een ovenplaat met bakpapier, dresseer er de meringue in cirkelvorm op (± 28 cm diameter) en maak een putje in het midden. Schuif in de oven, verlaag de oventemperatuur tot 120°C en bak 1 u 20 min. Zet de oven uit, open de deur op een kier en laat de pavlova gedurende 2 u in de oven afkoelen.
3
Giet de kersen in een steelpan. Meng het maiszetmeel apart met een beetje kersensiroop, giet ook in de steelpan, breng zachtjes aan de kook en laat 2 min. indikken. Laat afkoelen en zet in de koelkast.
4
Hak de amandelen grof en karamelliseer ze kort in een antiaanbakpan, met de kristalsuiker.
5
Snijd het vanillestokje overlangs en schraap er het merg uit. Klop de room lichtjes op met de mascarpone, 50 g bloemsuiker en het vanillemerg. Roer er voorzichtig de eidooiers onder.
6
Vul de meringue net voor het opdienen met de crème en verdeel er een deel van de kersen bovenop. Bestrooi met amandelen en dien meteen op.
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Klop de eiwitten op tot een zacht schuim en voeg al kloppend en beetje bij beetje 330 g bloemsuiker toe. Meng tot een stevige, gladde en glanzende meringue.
2
Bekleed een ovenplaat met bakpapier, dresseer er de meringue in cirkelvorm op (± 28 cm diameter) en maak een putje in het midden. Schuif in de oven, verlaag de oventemperatuur tot 120°C en bak 1 u 20 min. Zet de oven uit, open de deur op een kier en laat de pavlova gedurende 2 u in de oven afkoelen.
3
Giet de kersen in een steelpan. Meng het maiszetmeel apart met een beetje kersensiroop, giet ook in de steelpan, breng zachtjes aan de kook en laat 2 min. indikken. Laat afkoelen en zet in de koelkast.
4
Hak de amandelen grof en karamelliseer ze kort in een antiaanbakpan, met de kristalsuiker.
5
Snijd het vanillestokje overlangs en schraap er het merg uit. Klop de room lichtjes op met de mascarpone, 50 g bloemsuiker en het vanillemerg. Roer er voorzichtig de eidooiers onder.
6
Vul de meringue net voor het opdienen met de crème en verdeel er een deel van de kersen bovenop. Bestrooi met amandelen en dien meteen op.
Nutritionele informatie
D
Per 100g: Energie: 224 kcal - Vetten: 11,8 g - Koolhydraten: 16,5 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 3,0 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 224 kcal - Vetten: 11,8 g - Koolhydraten: 16,5 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 3,0 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Eindejaar
Winter
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Fruitvulling kersen

Aarts

Fruitvulling kersen

2 × 560 gr

€6,50

Amandelen | Ongebrand

Delhaize

Amandelen | Ongebrand

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Buffel mascarpone

Fattorie Garofalo

Buffel mascarpone

2 × 250 gr

€5,98

Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.

Delhaize

Room | Gesteriliseerd | Vol-Romig | 35% v.g.

25 cl

€3,19

Bloemsuiker

Tienen-Tirlemont

Bloemsuiker

2 × 250 gr

€1,58

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Maiszetmeel

Delhaize

Maiszetmeel

400 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Vanille | Stokje

Santa Maria

Vanille | Stokje

1 st

€9,19

Totaal:
€33,26