Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenPastasalade à la niçoise
Delhaize logo
  • Pastasalade à la niçoise
    A

Pastasalade à la niçoise

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Pastasalade à la niçoiseA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 el citroensap
  • 350 g penne (of andere korte deegwaren)
  • 150 g fijne sperziebonen
  • 400 g tonijn uit blik
  • 2 el kappertjes
  • 4 tomaten
  • 50 g ontpitte, zwarte en groene olijven in schijfjes
  • 2 hardgekookte eieren
  • 100 g ansjovisfilets (in blik op olie)
  • een handvol basilicumblaadjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Basilicum | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022400077510000
  • Ansjovis | Reepjes | Olijfolie
    30 gr
    36,33 €/kg
    €1,09
    S2020091700463890000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Olijven | Mix
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2019022200032220000
  • Begin met koken

    1. Kook de pasta en de sperziebonen beetgaar in dezelfde kookpot. Giet af, laat schrikken onder koud stromend water en laat uitlekken.
    2. Doe de tonijn en de olie uit het grote blik in een grote kom. Voeg de uitgelekte tonijn uit het kleine blik en het citroensap toe. Verkruimel de vis in grote stukken en meng.
    3. Ontpit de tomaten en snij ze in grote blokjes. Hak de helft van de ansjovisfilets. Doe de tomaten en de ansjovisfilets bij in de kom samen met de kappers, de olijvenschijfjes en de fijngesnipperde uitjes (witte + 2/3 van het groene deel).
    4. Voeg ook de pasta en de sperziebonen toe, meng goed en breng op smaak met peper en zout. Dek af en zet minstens 1 uur in de koelkast vooraleer te serveren.
    5. Werk af met de in kwartjes gesneden hardgekookte eieren, het basilicum en de rest van de ansjovisfilets. Serveer koel.

    Kooktip

    Het is absoluut nodig om pasta-, rijst- of aardappelsalades te laten rusten, zo mengen de smaken zich en kunnen ze in de hele bereiding doordringen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 421; energie (kCal): 100; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 12,3; suikers (g): 1,6; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 8,7; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 582,4
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Pastasalade à la niçoise
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Basilicum | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022400077510000
  • Ansjovis | Reepjes | Olijfolie
    30 gr
    36,33 €/kg
    €1,09
    S2020091700463890000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Olijven | Mix
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2019022200032220000