Recept zoekresultatenPannenkoeken met gekarameliseerde appeltjes
Recept zoekresultatenPannenkoeken met gekarameliseerde appeltjes
Delhaize logo
  • Pannenkoeken met gekarameliseerde appeltjes
    Nutri-Score C

Pannenkoeken met gekarameliseerde appeltjes

Pannenkoeken met gekarameliseerde appeltjesC
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 60 g blonde cassonadesuiker
  • 2 dikke golden of jonagold appels
  • boter of olie voor het bakken van de pannenkoeken
  • zout
  • kaneelpoeder
  • 1 ei
  • 50 g gezouten boter
  • 2 dl melk
  • 1/2 el olijfolie
  • 80 g zelfrijzende bloem
  • 60 g blonde cassonadesuiker
  • 2 dikke golden of jonagold appels
  • boter of olie voor het bakken van de pannenkoeken
  • zout
  • kaneelpoeder
  • 1 ei
  • 50 g gezouten boter
  • 2 dl melk
  • 1/2 el olijfolie
  • 80 g zelfrijzende bloem

Begin met koken

  1. 1
    Bereid het beslag met de aangegeven ingrediënten, bak 4 pannenkoeken op de gewone manier.
  2. 2
    Schil de appels en snij ze in blokjes. Verwarm de boter in een grote braadpan en bak er de appelblokjes goudbruin in op een vrij hoog vuur. Voeg de suiker toe en laat snel karameliseren. Giet er geleidelijk aan 5 cl warm water bij en meng langzaam tot een homogene saus, voeg eventueel het kaneelpoeder toe. Laat alles ongeveer 1 min. sudderen.
  3. 3
    Garneer de warme pannenkoeken met de appels en serveer meteen.
  1. 1
    Bereid het beslag met de aangegeven ingrediënten, bak 4 pannenkoeken op de gewone manier.
  2. 2
    Schil de appels en snij ze in blokjes. Verwarm de boter in een grote braadpan en bak er de appelblokjes goudbruin in op een vrij hoog vuur. Voeg de suiker toe en laat snel karameliseren. Giet er geleidelijk aan 5 cl warm water bij en meng langzaam tot een homogene saus, voeg eventueel het kaneelpoeder toe. Laat alles ongeveer 1 min. sudderen.
  3. 3
    Garneer de warme pannenkoeken met de appels en serveer meteen.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 781; energie (kCal): 187; vetten (g): 10,1; verzadigde vetten (g): 5,7; koolhydraten (g): 21,2; suikers (g): 12,7; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 345,95
Frans
Vegetarisch
Kids,Chandeleur
Overig
Snack

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Tienen-Tirlemont Cassonade
    500 gr
    1
    65
  • Delhaize Jonagold | 6ST
    900 gr
    2
    19
  • Delhaize Melkerijboter
    250 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    2
    15
  • Santa Maria Kruiden | Kaneel | Gemalen
    38 gr
    -10% voor 3
    3
    79
  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    99
  • Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    59
  • Delhaize Melk | Verse | Volle | Bio
    1 l
    Bio
      1
      89
    • Delhaize Tarwebloem
      1 kg
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      0
      39
    • Reeds in je keuken

    • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      -10% voor 3
      6
      35
    • Delhaize Olie | Zonnebloem
      1 l
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      2
      05

    Totaal:

    €16,64