Recept zoekresultatenPaaspastei (Frans Paasfeest – recept van Berry)
Delhaize logo
  • 00:00
    -07:27
  • Paaspastei (Frans Paasfeest – recept van Berry)

Paaspastei (Frans Paasfeest – recept van Berry)

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Lactose vrij
Pasen
Lunch
Paaspastei (Frans Paasfeest – recept van Berry)

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 bosje bieslook
  • 2 pakjes bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 4 hardgekookte eieren
  • 300 g kalfsmedaillons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl korianderpoeder
  • 1/2 koffielepel nootmuskaatpoeder
  • 1 bosje peterselie
  • 1/2 koffielepel pimentpoeder
  • 1 sjalot
  • 250 g varkensgehakt bio
  • 1 eetlepel zoete wijn (Muscat, Vermouth of Marsala)
  • zout en zwarte peper van de molen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077520000
  • Gehakt Varken-Rund | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2007080200511300000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Kruiden | Piment voor harissa
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    27 gr
    121,85 €/kg
    €3,29
    S2009113008000130000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 75 min.

    1. Hak de kalfsmedaillons fijn, net als de sjalot, de peterselieblaadjes en de bieslook. Giet alles in een schotel en voeg het gehakt, 1 rauw ei, het geperste teentje knoflook, de kruiden, de zoete wijn en het zout toe. Meng goed.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C.
    3. Snij de 2 ronde vellen bladerdeeg zodanig dat er 2 grote rechthoeken ontstaan. Leg 1 rechthoek deeg op de met bakpapier bedekte ovenplaat. Leg de helft van de vulling erop en blijf 2 cm van elke rand. Bestrijk deze strook van 2 cm volledig met het tweede losgeklopte ei. Leg de hardgekookte en gepelde eieren op de vulling en bedek met de rest van de vulling. Bedek met de tweede rechthoek bladerdeeg. Maak de randen dicht. Bestrijk de bovenkant van de pastei met het losgeklopt ei. Snij een paar mooie figuren uit in de restjes bladerdeeg en kleef ze op de pastei en bestrijk ook met het losgeklopt ei. Maak met een mes een opening in het midden van de pastei.
    4. Bak gedurende 45 minuten in de oven.
    5. Serveer de pastei warm of koud, in schijfjes gesneden en met een beetje groene salade.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Pasen
    Diner
    Lunch
    • 00:00
      -07:27
    • Paaspastei (Frans Paasfeest – recept van Berry)

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bieslook | Kruiden | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
    F2021022400077520000
  • Gehakt Varken-Rund | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2007080200511300000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,38 €/kg
    €1,69
    F2015060500309010000
  • Kruiden | Piment voor harissa
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    27 gr
    121,85 €/kg
    €3,29
    S2009113008000130000