Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenPaaspastei (Frans Paasfeest – recept van Berry)
Delhaize logo

Paaspastei (Frans Paasfeest – recept van Berry)

Paaspastei (Frans Paasfeest – recept van Berry)
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
  • 1 bosje bieslook
  • 2 pakjes bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 4 hardgekookte eieren
  • 300 g kalfsmedaillons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl korianderpoeder
  • 1/2 kl nootmuskaatpoeder
  • 1 bosje peterselie
  • 1/2 kl pimentpoeder
  • 1 sjalot
  • 250 g varkensgehakt bio
  • 1 el zoete wijn (Muscat, Vermouth of Marsala)
  • zout en zwarte peper van de molen
  • 1 bosje bieslook
  • 2 pakjes bladerdeeg
  • 2 eieren
  • 4 hardgekookte eieren
  • 300 g kalfsmedaillons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kl korianderpoeder
  • 1/2 kl nootmuskaatpoeder
  • 1 bosje peterselie
  • 1/2 kl pimentpoeder
  • 1 sjalot
  • 250 g varkensgehakt bio
  • 1 el zoete wijn (Muscat, Vermouth of Marsala)
  • zout en zwarte peper van de molen

Begin met koken

: 75 min.
1
Hak de kalfsmedaillons fijn, net als de sjalot, de peterselieblaadjes en de bieslook. Giet alles in een schotel en voeg het gehakt, 1 rauw ei, het geperste teentje knoflook, de kruiden, de zoete wijn en het zout toe. Meng goed.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Snij de 2 ronde vellen bladerdeeg zodanig dat er 2 grote rechthoeken ontstaan. Leg 1 rechthoek deeg op de met bakpapier bedekte ovenplaat. Leg de helft van de vulling erop en blijf 2 cm van elke rand. Bestrijk deze strook van 2 cm volledig met het tweede losgeklopte ei. Leg de hardgekookte en gepelde eieren op de vulling en bedek met de rest van de vulling. Bedek met de tweede rechthoek bladerdeeg. Maak de randen dicht. Bestrijk de bovenkant van de pastei met het losgeklopt ei. Snij een paar mooie figuren uit in de restjes bladerdeeg en kleef ze op de pastei en bestrijk ook met het losgeklopt ei. Maak met een mes een opening in het midden van de pastei.
4
Bak gedurende 45 minuten in de oven.
5
Serveer de pastei warm of koud, in schijfjes gesneden en met een beetje groene salade.
1
Hak de kalfsmedaillons fijn, net als de sjalot, de peterselieblaadjes en de bieslook. Giet alles in een schotel en voeg het gehakt, 1 rauw ei, het geperste teentje knoflook, de kruiden, de zoete wijn en het zout toe. Meng goed.
2
Verwarm de oven voor op 180°C.
3
Snij de 2 ronde vellen bladerdeeg zodanig dat er 2 grote rechthoeken ontstaan. Leg 1 rechthoek deeg op de met bakpapier bedekte ovenplaat. Leg de helft van de vulling erop en blijf 2 cm van elke rand. Bestrijk deze strook van 2 cm volledig met het tweede losgeklopte ei. Leg de hardgekookte en gepelde eieren op de vulling en bedek met de rest van de vulling. Bedek met de tweede rechthoek bladerdeeg. Maak de randen dicht. Bestrijk de bovenkant van de pastei met het losgeklopt ei. Snij een paar mooie figuren uit in de restjes bladerdeeg en kleef ze op de pastei en bestrijk ook met het losgeklopt ei. Maak met een mes een opening in het midden van de pastei.
4
Bak gedurende 45 minuten in de oven.
5
Serveer de pastei warm of koud, in schijfjes gesneden en met een beetje groene salade.
Nutritionele informatie
Energie: 493 kcal

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Pasen
Diner
Lunch

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

koriander graan
1 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Bieslook | Verpakt
Delhaize Bieslook | Verpakt
20 gr
1
49
Bladerdeeg
Herta Bladerdeeg
230 gr
2de tegen -50%
2
05
Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Medaillon | Kalfs
Delhaize Medaillon | Kalfs
+/- 309 gr
+/-€
7
72
Muskaatnoot | Gebroken | Molen
Delhaize Muskaatnoot | Gebroken | Molen
50 gr
3
49
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Rode pepers | Verpakt
Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr
1
35
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Gehakt | Hoevevarken | Ardens
Delhaize Gehakt | Hoevevarken | Ardens
+/- 350 gr
+/-€
4
72
Pinot Noir | 2021
Cloudy Bay Pinot Noir | 2021
75 cl
-15%
27
99
€39,99
Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
50 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
49

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Totaal:
+/-€67,98