Recept zoekresultatenMeringuecrème met rode vruchten en citroen
Delhaize logo
  • Meringuecrème met rode vruchten en citroen
    D
Meringuecrème met rode vruchten en citroenD

Meringuecrème met rode vruchten en citroen

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

8 porties
  • 5 eigelen
  • 2 eiwitten
  • 3 citroenen
  • 125 g frambozen
  • 80 g frambozencoulis
  • 270 g extrafijne suiker
  • 50 g boter
  • 3 takjes munt
  • 1 snufje zout
  • brander (extra)
  • 5 eigelen
  • 2 eiwitten
  • 3 citroenen
  • 125 g frambozen
  • 80 g frambozencoulis
  • 270 g extrafijne suiker
  • 50 g boter
  • 3 takjes munt
  • 1 snufje zout
  • brander (extra)

Begin met koken

: 20 min. (+ 2 u. koeltijd)
1
Pers het sap van de citroenen (1,25 dl) en giet het in een steelpan. Voeg 150 g suiker en de eidooiers toe. Warm zachtjes en al kloppend op, tot de crème aan de lepel blijft plakken (ze mag vooral niet koken!). Haal de pan van het vuur, voeg de boter in stukjes toe en de frambozencoulis. Verdeel over kommetjes en laat volledig afkoelen. Zet de kommen in de koelkast en laat de crèmes 2 u opstijven.
2
Klop de eiwitten tot schuim met het zout. Voeg beetje bij beetje 120 g suiker toe. Klop nog een paar minuten, tot een glanzende, heel compacte massa. Dresseer ze met een spuitzak of een lepel op de crèmes en bak ze goudbruin met een brander voor crème brûlée. Werk af met de frambozen en de munt. Dien meteen op.
1
Pers het sap van de citroenen (1,25 dl) en giet het in een steelpan. Voeg 150 g suiker en de eidooiers toe. Warm zachtjes en al kloppend op, tot de crème aan de lepel blijft plakken (ze mag vooral niet koken!). Haal de pan van het vuur, voeg de boter in stukjes toe en de frambozencoulis. Verdeel over kommetjes en laat volledig afkoelen. Zet de kommen in de koelkast en laat de crèmes 2 u opstijven.
2
Klop de eiwitten tot schuim met het zout. Voeg beetje bij beetje 120 g suiker toe. Klop nog een paar minuten, tot een glanzende, heel compacte massa. Dresseer ze met een spuitzak of een lepel op de crèmes en bak ze goudbruin met een brander voor crème brûlée. Werk af met de frambozen en de munt. Dien meteen op.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 910; energie (kCal): 217; vetten (g): 7,7; verzadigde vetten (g): 3,7; koolhydraten (g): 32,8; suikers (g): 32,1; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 246,08
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 910; energie (kCal): 217; vetten (g): 7,7; verzadigde vetten (g): 3,7; koolhydraten (g): 32,8; suikers (g): 32,1; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 246,08
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Kids,Romantisch diner
Zomer
Dessert

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

brander (extra)

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Frambozen

Delhaize

Frambozen

125 gr

€2,99

Coulis | Framboos | 80% fruit

Ponthier

Coulis | Framboos | 80% fruit

250 gr

€5,99

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,39

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Totaal:
€17,79