Recept zoekresultatenMedaillon van hinde met portosaus
Delhaize logo
  • Medaillon van hinde met portosaus

Medaillon van hinde met portosaus

Medaillon van hinde met portosaus
Gemiddeld
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g hindenmedaillon
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 el mosterd
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2,5 dl porto
  • 2 el rodebessengelei
  • 1 sjalot, gehakt
  • 2,5 dl wildfond
  • zout
  • 500 g hindenmedaillon
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 el mosterd
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2,5 dl porto
  • 2 el rodebessengelei
  • 1 sjalot, gehakt
  • 2,5 dl wildfond
  • zout

Begin met koken

1
Portosaus: verwarm de porto in een sauspan met zware bodem. Breng aan de kook. Draai daarna het vuur de helft lager. Laat voor 1/3 inkoken.
2
Voeg dan de wildfond, sjalot, mosterd en het kruidentuiltje toe. Laat voor 2/3 inkoken, gedurende ongeveer 7 min. Voeg de rode bessengelei toe en roer goed om. Voeg zout en peper toe en laat nog 3 min zachtjes koken. Giet door een zeef en houd warm.
3
Bestrijk de hindenmedaillons met de helft van de olijfolie.
4
Verwarm de andere helft van de olie in een pan. Bak de medaillons 4 min aan elke kant.
5
Blus de pan af met 1 el van de saus. Roer het aanbaksel goed los van de bodem van de pan.
6
Snijd de medaillons in 2.
7
Verdeel over de borden. Lepel de portosaus erover. Garneer met platte peterselie.
1
Portosaus: verwarm de porto in een sauspan met zware bodem. Breng aan de kook. Draai daarna het vuur de helft lager. Laat voor 1/3 inkoken.
2
Voeg dan de wildfond, sjalot, mosterd en het kruidentuiltje toe. Laat voor 2/3 inkoken, gedurende ongeveer 7 min. Voeg de rode bessengelei toe en roer goed om. Voeg zout en peper toe en laat nog 3 min zachtjes koken. Giet door een zeef en houd warm.
3
Bestrijk de hindenmedaillons met de helft van de olijfolie.
4
Verwarm de andere helft van de olie in een pan. Bak de medaillons 4 min aan elke kant.
5
Blus de pan af met 1 el van de saus. Roer het aanbaksel goed los van de bodem van de pan.
6
Snijd de medaillons in 2.
7
Verdeel over de borden. Lepel de portosaus erover. Garneer met platte peterselie.
Nutritionele informatie
Energie: 198 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vaderdag,Romantisch diner
Diner
Herfst,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Doe
500 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kruidentuiltje | Verpakt
Delhaize Kruidentuiltje | Verpakt
20 gr
1
75
Porto | Ruby 19% alc
Cruz Porto | Ruby 19% alc
75 cl
2de tegen -50%
9
95
Confituur | Bosbes-Rode bes | Maltilol
Céréal Confituur | Bosbes-Rode bes | Maltilol
270 gr
3
89
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Gevogelte | Fond | Licht
Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
22 cl
3
99

Reeds in je keuken

Mosterd | Zacht | Squeeze
Delhaize Mosterd | Zacht | Squeeze
300 gr
1
39
Olijfolie | Cucinare
Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
1 l
2+1 gratis
13
99
Zeezout | Fijn | Jodium
Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
125 gr
0
69
Totaal:
€20,57