1
Portosaus: verwarm de porto in een sauspan met zware bodem. Breng aan de kook. Draai daarna het vuur de helft lager. Laat voor 1/3 inkoken.
2
Voeg dan de wildfond, sjalot, mosterd en het kruidentuiltje toe. Laat voor 2/3 inkoken, gedurende ongeveer 7 min. Voeg de rode bessengelei toe en roer goed om. Voeg zout en peper toe en laat nog 3 min zachtjes koken. Giet door een zeef en houd warm.
3
Bestrijk de hindenmedaillons met de helft van de olijfolie.
4
Verwarm de andere helft van de olie in een pan. Bak de medaillons 4 min aan elke kant.
5
Blus de pan af met 1 el van de saus. Roer het aanbaksel goed los van de bodem van de pan.
6
Snijd de medaillons in 2.
7
Verdeel over de borden. Lepel de portosaus erover. Garneer met platte peterselie.
1
Portosaus: verwarm de porto in een sauspan met zware bodem. Breng aan de kook. Draai daarna het vuur de helft lager. Laat voor 1/3 inkoken.
2
Voeg dan de wildfond, sjalot, mosterd en het kruidentuiltje toe. Laat voor 2/3 inkoken, gedurende ongeveer 7 min. Voeg de rode bessengelei toe en roer goed om. Voeg zout en peper toe en laat nog 3 min zachtjes koken. Giet door een zeef en houd warm.
3
Bestrijk de hindenmedaillons met de helft van de olijfolie.
4
Verwarm de andere helft van de olie in een pan. Bak de medaillons 4 min aan elke kant.
5
Blus de pan af met 1 el van de saus. Roer het aanbaksel goed los van de bodem van de pan.
6
Snijd de medaillons in 2.
7
Verdeel over de borden. Lepel de portosaus erover. Garneer met platte peterselie.