Recept zoekresultatenMarokkaanse lamsballetjes
Delhaize logo
  • Marokkaanse lamsballetjes

Marokkaanse lamsballetjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Marokkaanse lamsballetjes

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g kerstomaatjes
  • 600 g lamsgehakt
  • 150 g pikante groene olijven
  • 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • 1 snuifje ‘American Cajun’-kruiden
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 eetlepels 'Tajine Mix'-kruiden Market Fresh
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kerstomaat | rood
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    250 gr
    7,96 €/kg
    €1,99
    F2022061600101960000
  • Lamsbout | Met been | Celtic
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 800 gr
    +/-20,49€/kg
    +/-€16,39
    Afhaling vanaf 25/03
    F2011012500558400000
  • Olijven | Groen | Ontpit
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    130 gr
    17,31 €/kg
    €2,25
    F2018030100013410000
  • Kruiden | Cajun | Mix
    18 gr
    121,67 €/kg
    €2,19
    S2021020100503020000
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 20 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Hak de helft van de olijven grof en voeg ze toe aan het lamsgehakt. Pers 1/2 van de knoflook, hak de blad-peterselie fijn en voeg toe aan het mengsel. Voeg ook de ‘American Cajun’- kruiden en 2/3 van de ‘Tajine Mix’-kruiden toe. Kruid bij met peper en zout. Meng goed en maak er balletjes van.
    3. Snijd de citroen in partjes en de kerstomaatjes in 2.
    4. Verhit de olijfolie in een pan of in de tajine en schroei de balletjes dicht. Voeg de kerstomaatjes, de citroenpartjes en de rest van de olijven toe, net als het andere geperste teentje knoflook en 1/3 van de ‘Tajine Mix’-kruiden.
    5. Zet een deksel op de pan, schuif in de oven en laat nog ± 20 min. garen.

    Kooktip

    • 1 portie = 4 balletjes.
    • Goed om te weten: ook lekker als je grofgehakte pistachenoten aan het gehakt toevoegt.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Orientaals
    Gluten vrij
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Marokkaanse lamsballetjes

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kerstomaat | rood
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    250 gr
    7,96 €/kg
    €1,99
    F2022061600101960000
  • Lamsbout | Met been | Celtic
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 800 gr
    +/-20,49€/kg
    +/-€16,39
    Afhaling vanaf 25/03
    F2011012500558400000
  • Olijven | Groen | Ontpit
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    130 gr
    17,31 €/kg
    €2,25
    F2018030100013410000
  • Kruiden | Cajun | Mix
    18 gr
    121,67 €/kg
    €2,19
    S2021020100503020000
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Extra vierge
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    50 cl
    9,18 €/l
    €4,59
    S2021060800553730000
  • Lookbol | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    75 gr
    21,20 €/kg
    €1,59
    F2008102300300430000