OverslaanDelhaize logo
Recept zoekresultatenLuxe toast champignon
Recept zoekresultatenLuxe toast champignon
Delhaize logo
  • Luxe toast champignon

Luxe toast champignon

Luxe toast champignon
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 100 g dikke sneetjes gerookt spek
  • 4 sneetjes serranoham
  • 300 g biochampignons ‘Gastronomische mix’
  • 200 g kleine uitjes
  • 4 dikke sneetjes brood
  • 2 dl kalfsfond
  • 25 g geklaarde boter ‘Beurre des Chefs’ Carlsbourg
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 15 g kervel
  • peper
  • 100 g dikke sneetjes gerookt spek
  • 4 sneetjes serranoham
  • 300 g biochampignons ‘Gastronomische mix’
  • 200 g kleine uitjes
  • 4 dikke sneetjes brood
  • 2 dl kalfsfond
  • 25 g geklaarde boter ‘Beurre des Chefs’ Carlsbourg
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 15 g kervel
  • peper

Begin met koken

: 25 min.
1
Snijd het spek, zonder het zwoerd, in dikke blokjes. Fruit ze op een heel zacht vuurtje in een antiaanbakpan, tot het vet vrijkomt. Voeg de gepelde gehalveerde uien toe (met de snijkant naar onder), samen met het gesnipperde teentje knoflook, de tijm en de kalfsfond. Zet het deksel op de pan en laat 15 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Laat dan op een matig vuurtje volledig inkoken, zonder deksel.
2
Gril de sneetjes ham op een zacht vuurtje, in een grote antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof, tot ze mooi krokant zijn.
3
Snijd de grootste champignons in grote stukken en laat de kleine heel. Bak de champignons goudbruin op een hoog vuur, in een grote braadpan met de geklaarde boter. Meng ze met de uien en de spekblokjes, voeg de gehakte kervel toe (houd enkele takjes apart voor de afwerking) en breng verder op smaak.
4
Smeer de sneetjes brood lichtjes in met olijfolie en gril ze aan de 2 kanten in een braadpan. Verdeel er de champignons over, voeg de krokante ham in stukjes toe, werk af met kervel en serveer.
1
Snijd het spek, zonder het zwoerd, in dikke blokjes. Fruit ze op een heel zacht vuurtje in een antiaanbakpan, tot het vet vrijkomt. Voeg de gepelde gehalveerde uien toe (met de snijkant naar onder), samen met het gesnipperde teentje knoflook, de tijm en de kalfsfond. Zet het deksel op de pan en laat 15 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Laat dan op een matig vuurtje volledig inkoken, zonder deksel.
2
Gril de sneetjes ham op een zacht vuurtje, in een grote antiaanbakpan zonder toevoeging van vetstof, tot ze mooi krokant zijn.
3
Snijd de grootste champignons in grote stukken en laat de kleine heel. Bak de champignons goudbruin op een hoog vuur, in een grote braadpan met de geklaarde boter. Meng ze met de uien en de spekblokjes, voeg de gehakte kervel toe (houd enkele takjes apart voor de afwerking) en breng verder op smaak.
4
Smeer de sneetjes brood lichtjes in met olijfolie en gril ze aan de 2 kanten in een braadpan. Verdeel er de champignons over, voeg de krokante ham in stukjes toe, werk af met kervel en serveer.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Snack
Hapjes

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Spek | Ontbijt
Delhaize Spek | Ontbijt
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
39
Jamon Serrano
Argal Jamon Serrano
50 gr
3 voor €5.5
2
00
Portobello | Belgisch
Delhaize Portobello | Belgisch
1 st
2
19
Jonge uien | Bussel
Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st
1
09
Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
Delhaize Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten
2 × 180 gr
Bio
    3
    59
    Fond | Kalf | Bruin
    Delhaize Fond | Kalf | Bruin
    22 cl
    3
    99
    Boter | Gezouten
    Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    59
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Kervel
    Delhaize Kervel
    100 gr
    2
    39

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Extra vièrge
    Filippo Berio Olijfolie | Extra vièrge
    1 l
    17
    99
    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
    1
    19
    Totaal:
    €25,31