Recept zoekresultatenLenterolletjes met pindanoten
Delhaize logo
  • Lenterolletjes met pindanoten
Lenterolletjes met pindanoten

Lenterolletjes met pindanoten

Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

16 porties
  • 100 g geroosterde, gezouten pindanoten met peper
  • 1 handvol munt- of korianderblaadjes
  • 5 cl limoensap
  • 5 cl rijstazijn
  • 1 pak rijstvellen
  • 40 g rijstvermicelli
  • 100 g sojascheuten
  • 1/2 el suiker
  • 5 cl sweet chili sauce
  • 0,3 komkommer
  • 3 slakropjes little gem
  • 1 wortel
  • 100 g geroosterde, gezouten pindanoten met peper
  • 1 handvol munt- of korianderblaadjes
  • 5 cl limoensap
  • 5 cl rijstazijn
  • 1 pak rijstvellen
  • 40 g rijstvermicelli
  • 100 g sojascheuten
  • 1/2 el suiker
  • 5 cl sweet chili sauce
  • 0,3 komkommer
  • 3 slakropjes little gem
  • 1 wortel

Begin met koken

: 30 min.
1
Breng water in een steelpan aan de kook, neem de pan van het vuur en doe er de in stukjes gebroken rijstvermicelli in. Dek af en laat 4 min. rusten. Giet af en spoel onder koud water.
2
Ontpit het stuk komkommer en snij het vruchtvlees in heel fijne staafjes. Rasp de wortel met de grove kant van de rasp. Hak de pindanoten. Doe alles in een slakom en voeg de gehakte kruiden toe, de sojascheuten, de vermicelli, de rijstazijn en de suiker. Meng goed.
3
Dompel 4 rijstvellen, één na één, 15 sec. in een grote kom gevuld met warm water en leg ze dan op een vochtige keukenhanddoek. (eerst nat gemaakt en dan uitgewrongen).
4
Neem een eetlepel van de vulling en verdeel in een lijn over het midden van een rijstvel. Plooi de onderkant van het vel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Maak zo 16 rolletjes, leg ze achtereenvolgens op een licht bevochtigde schaal. Dek af met vershoudfolie.
5
Meng het limoensap en de pikante saus.
6
Serveer de rolletjes met de saus als aperitiefhapje of als voorgerecht, waarbij je elk rolletje op een slablaadje legt.
1
Breng water in een steelpan aan de kook, neem de pan van het vuur en doe er de in stukjes gebroken rijstvermicelli in. Dek af en laat 4 min. rusten. Giet af en spoel onder koud water.
2
Ontpit het stuk komkommer en snij het vruchtvlees in heel fijne staafjes. Rasp de wortel met de grove kant van de rasp. Hak de pindanoten. Doe alles in een slakom en voeg de gehakte kruiden toe, de sojascheuten, de vermicelli, de rijstazijn en de suiker. Meng goed.
3
Dompel 4 rijstvellen, één na één, 15 sec. in een grote kom gevuld met warm water en leg ze dan op een vochtige keukenhanddoek. (eerst nat gemaakt en dan uitgewrongen).
4
Neem een eetlepel van de vulling en verdeel in een lijn over het midden van een rijstvel. Plooi de onderkant van het vel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Maak zo 16 rolletjes, leg ze achtereenvolgens op een licht bevochtigde schaal. Dek af met vershoudfolie.
5
Meng het limoensap en de pikante saus.
6
Serveer de rolletjes met de saus als aperitiefhapje of als voorgerecht, waarbij je elk rolletje op een slablaadje legt.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Vegan
Picknick,Brunch
Diner
Lente,Zomer
Voorgerecht

Ingrediënten voor 16 personen

Toon:

Tiger Bbq Paprika | Nuts | Nootjes | 150G

Duyvis

Tiger Bbq Paprika | Nuts | Nootjes | 150G

150 gr

€2,15

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,49

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Rijstazijn

Saitaku

Rijstazijn

15 cl

€3,39

Rijstpapier

H&S

Rijstpapier

200 gr

€2,55

Rijstvermicelli

Delhaize

Rijstvermicelli

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,29

Sojascheuten | Bio

Delhaize

Sojascheuten | Bio

100 gr

Bio

€1,39

Suiker | Fijn | Kristal

Delhaize

Suiker | Fijn | Kristal

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Kruiden | Chili Con Carne

Delhaize

Kruiden | Chili Con Carne

53 gr

€1,59

Komkommer

Delhaize

Komkommer

1 st

€0,99

Kropsla op kluit

Delhaize

Kropsla op kluit

1 st

€1,19

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Totaal:
€19,80