Recept zoekresultatenLenterolletjes met pindanoten
Recept zoekresultatenLenterolletjes met pindanoten
Delhaize logo
  • Lenterolletjes met pindanoten

Lenterolletjes met pindanoten

Lenterolletjes met pindanoten
Gemiddeld
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
16 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 100 g geroosterde, gezouten pindanoten met peper
  • 1 handvol munt- of korianderblaadjes
  • 5 cl limoensap
  • 5 cl rijstazijn
  • 1 pak rijstvellen
  • 40 g rijstvermicelli
  • 100 g sojascheuten
  • 1/2 el suiker
  • 5 cl sweet chili sauce
  • 0,3 komkommer
  • 3 slakropjes little gem
  • 1 wortel
  • 100 g geroosterde, gezouten pindanoten met peper
  • 1 handvol munt- of korianderblaadjes
  • 5 cl limoensap
  • 5 cl rijstazijn
  • 1 pak rijstvellen
  • 40 g rijstvermicelli
  • 100 g sojascheuten
  • 1/2 el suiker
  • 5 cl sweet chili sauce
  • 0,3 komkommer
  • 3 slakropjes little gem
  • 1 wortel

Begin met koken

: 30 min.
  1. 1
    Breng water in een steelpan aan de kook, neem de pan van het vuur en doe er de in stukjes gebroken rijstvermicelli in. Dek af en laat 4 min. rusten. Giet af en spoel onder koud water.
  2. 2
    Ontpit het stuk komkommer en snij het vruchtvlees in heel fijne staafjes. Rasp de wortel met de grove kant van de rasp. Hak de pindanoten. Doe alles in een slakom en voeg de gehakte kruiden toe, de sojascheuten, de vermicelli, de rijstazijn en de suiker. Meng goed.
  3. 3
    Dompel 4 rijstvellen, één na één, 15 sec. in een grote kom gevuld met warm water en leg ze dan op een vochtige keukenhanddoek. (eerst nat gemaakt en dan uitgewrongen).
  4. 4
    Neem een eetlepel van de vulling en verdeel in een lijn over het midden van een rijstvel. Plooi de onderkant van het vel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Maak zo 16 rolletjes, leg ze achtereenvolgens op een licht bevochtigde schaal. Dek af met vershoudfolie.
  5. 5
    Meng het limoensap en de pikante saus.
  6. 6
    Serveer de rolletjes met de saus als aperitiefhapje of als voorgerecht, waarbij je elk rolletje op een slablaadje legt.
  1. 1
    Breng water in een steelpan aan de kook, neem de pan van het vuur en doe er de in stukjes gebroken rijstvermicelli in. Dek af en laat 4 min. rusten. Giet af en spoel onder koud water.
  2. 2
    Ontpit het stuk komkommer en snij het vruchtvlees in heel fijne staafjes. Rasp de wortel met de grove kant van de rasp. Hak de pindanoten. Doe alles in een slakom en voeg de gehakte kruiden toe, de sojascheuten, de vermicelli, de rijstazijn en de suiker. Meng goed.
  3. 3
    Dompel 4 rijstvellen, één na één, 15 sec. in een grote kom gevuld met warm water en leg ze dan op een vochtige keukenhanddoek. (eerst nat gemaakt en dan uitgewrongen).
  4. 4
    Neem een eetlepel van de vulling en verdeel in een lijn over het midden van een rijstvel. Plooi de onderkant van het vel over de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Maak zo 16 rolletjes, leg ze achtereenvolgens op een licht bevochtigde schaal. Dek af met vershoudfolie.
  5. 5
    Meng het limoensap en de pikante saus.
  6. 6
    Serveer de rolletjes met de saus als aperitiefhapje of als voorgerecht, waarbij je elk rolletje op een slablaadje legt.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Vegan
Picknick,Brunch
Diner
Lente,Zomer
Voorgerecht