Recept zoekresultatenLau –Vietnamese fondue
Delhaize logo
  • Lau –Vietnamese fondue
    A

Lau –Vietnamese fondue

Lau –Vietnamese fondueA
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 500 g rundvlees voor fondue (of dikke rumsteak)
  • 500 g diepgevroren, rauwe garnaalstaarten
  • 500 g sint-jakobsnoten
  • 250 g rijstvermicelli
  • 1 rundsbouillonblokje
  • 1/2 bussel koriander
  • 1/2 bussel munt
  • 2 l water (voor de bouillon)
  • 3 el rijstazijn (voor de bouillon)
  • 2 tiges citroengrasstengels (voor de bouillon)
  • 2 kl zout (voor de bouillon)
  • 25 g ananas (voor de saus)
  • 1 el limoensap (voor de saus)
  • 1 kl kristalsuiker (voor de saus)
  • 1 dl water (voor de saus)
  • 5 cl vissaus (voor de saus)
  • 1 teentje knoflook (voor de saus)
  • 1 krop sla
  • 1/4 ananas (voor de bouillon)
  • 1 grote ui (voor de bouillon)
  • 1/2 rode peper (voor de saus)
  • 500 g rundvlees voor fondue (of dikke rumsteak)
  • 500 g diepgevroren, rauwe garnaalstaarten
  • 500 g sint-jakobsnoten
  • 250 g rijstvermicelli
  • 1 rundsbouillonblokje
  • 1/2 bussel koriander
  • 1/2 bussel munt
  • 2 l water (voor de bouillon)
  • 3 el rijstazijn (voor de bouillon)
  • 2 tiges citroengrasstengels (voor de bouillon)
  • 2 kl zout (voor de bouillon)
  • 25 g ananas (voor de saus)
  • 1 el limoensap (voor de saus)
  • 1 kl kristalsuiker (voor de saus)
  • 1 dl water (voor de saus)

Begin met koken

: 40 min.
1
Schil de ananas en snijd hem in blokjes. Snijd de voet van de citroengrasstengels in 4 en klop erop zodat de aroma’s vrijkomen. Doe alles in een stoofpan met de gepelde en in partjes gesneden ui, het water, het zout, de rijstazijn en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 30 min. pruttelen.
2
Kook de rijstvermicelli volgens de instructies op de verpakking. Spoel hem met koud water.
3
Snijd het rundvlees en de sint-jakobsnoten in fijne reepjes. Schik ze op een grote schaal met de ontdooide en gepelde scampi’s. Trek de kropsla, de munt en de koriander in blaadjes. Bereid eventueel de sausjes (zie tips).
4
Filter de bouillon (optioneel) en giet hem in een fonduetoestel. Houd hem tijdens de hele maaltijd net onder het kookpunt. Schik alle elementen errond en laat iedereen zijn vlees, scampi’s of sint-jakobsnoten kort in de bouillon pocheren. Daarna moet je ze gewoon op een slablaadje leggen, met vermicelli en kruiden, om dan het geheel als een kleine wrap op te rollen.
5
Saus: plet het teentje knoflook en de gehakte rode peper in een vijzel. Meng ze in een kom met het warme water, de vissaus, het sap van de limoen en de suiker, tot deze laatste volledig is opgelost. Voeg de in blokjes gesneden ananas toe.
6
Voorzie kommetjes om de bouillon na de maaltijd op te drinken.
1
Schil de ananas en snijd hem in blokjes. Snijd de voet van de citroengrasstengels in 4 en klop erop zodat de aroma’s vrijkomen. Doe alles in een stoofpan met de gepelde en in partjes gesneden ui, het water, het zout, de rijstazijn en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 30 min. pruttelen.
2
Kook de rijstvermicelli volgens de instructies op de verpakking. Spoel hem met koud water.
3
Snijd het rundvlees en de sint-jakobsnoten in fijne reepjes. Schik ze op een grote schaal met de ontdooide en gepelde scampi’s. Trek de kropsla, de munt en de koriander in blaadjes. Bereid eventueel de sausjes (zie tips).
4
Filter de bouillon (optioneel) en giet hem in een fonduetoestel. Houd hem tijdens de hele maaltijd net onder het kookpunt. Schik alle elementen errond en laat iedereen zijn vlees, scampi’s of sint-jakobsnoten kort in de bouillon pocheren. Daarna moet je ze gewoon op een slablaadje leggen, met vermicelli en kruiden, om dan het geheel als een kleine wrap op te rollen.
5
Saus: plet het teentje knoflook en de gehakte rode peper in een vijzel. Meng ze in een kom met het warme water, de vissaus, het sap van de limoen en de suiker, tot deze laatste volledig is opgelost. Voeg de in blokjes gesneden ananas toe.
6
Voorzie kommetjes om de bouillon na de maaltijd op te drinken.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 232; energie (kCal): 55; vetten (g): 0,5; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 0,3; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 309,6
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 232; energie (kCal): 55; vetten (g): 0,5; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 5,8; suikers (g): 0,3; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 6,6; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 309,6
Aziatisch
Gluten vrij
Eindejaar,Kids
Diner
Hoofdgerecht

Deze recepten kan je ook leuk vinden