Bereidingstijd: 10 min + 30 min laten rusten + 30 min gaartijd
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Leg de lamskoteletten op een bord en overgiet ze met 3 el olijfolie. Voeg de knoflookteentjes en de fijngehakte rozemarijn toe. Kruid met een snufje zout en peper. Laat het vlees 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
- Verwijder de uiteinden van de courgettes en snijd ze in 8 in de lengte. Leg ze in een ovenschotel en overgiet ze met de pastis, 4 el olijfolie, de verse munt en peper en zout. Meng alle ingrediënten met de hand. Bak 30 minuten in de oven.
- Ongeveer 10 minuten voordat de courgettes klaar zijn, grill je de lamskoteletten op de barbecue (of op een grill) ongeveer 3 minuten aan elke kant.
- Laat ze 2 minuten rusten vooraleer ze op te dienen en serveer ze met de gebakken courgettes.
Kooktip
Lamskoteletten kunnen op de grill of op de barbecue gegrild worden.