Recept zoekresultatenLamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé
Delhaize logo
  • Lamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé

Lamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé

Lamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé
Gemiddeld
30-60 min.
2/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 lamsribstukken (± 250 g per stuk)
  • 1 bussel verse munt
  • 2 el olijfolie
  • 150 g couscousgriesmeel
  • 1/2 kl venkelzaadjes
  • 1/2 kl kurkumapoeder
  • 0,1 kl gemberpoeder
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 el sesamolie
  • fleur de sel
  • peper
  • 2 lamsribstukken (± 250 g per stuk)
  • 1 bussel verse munt
  • 2 el olijfolie
  • 150 g couscousgriesmeel
  • 1/2 kl venkelzaadjes
  • 1/2 kl kurkumapoeder
  • 0,1 kl gemberpoeder
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 el sesamolie
  • fleur de sel
  • peper

Begin met koken

1
Giet het griesmeel in een platte schotel.
2
Vervarm de oven voor op 180°C.
3
Voeg de kurkuma, de helft van het paprikapoeder, de gehakte peterselie, de gember, de venkelzaadjes, een snuifje zout (voor 4 porties) en peper toe.
4
Meng tot een homogeen geheel.
5
Voeg vervolgens de helft van de olijfolie toe en meng zodat de korrels doordrenkt zijn.
6
Overgiet tot aan de rand met kokend water. Laat 5 min. opzwellen zonder aan te raken.
7
Roer los met een vork. Proef en kruid eventueel bij met zout en water. Houd warm.
8
Giet de olijfolie in een pan en laat de lamsfilets aan beide kanten goudbruin bakken.
9
Doe het vuur uit en leg in een ovenschotel bedekt met bakpapier.
10
Leg de muntblaadjes erop, en breng op smaak met peper en zout.
11
Laat verder garen in de oven tot het lamsvlees rosé is.
12
Leg met een uitsteekvormpje op elk bord een portie taboulé en een portie lamsvlees.
13
Giet er enkele druppeltjes sesamolie rond en werk af met paprikapoeder.
1
Giet het griesmeel in een platte schotel.
2
Vervarm de oven voor op 180°C.
3
Voeg de kurkuma, de helft van het paprikapoeder, de gehakte peterselie, de gember, de venkelzaadjes, een snuifje zout (voor 4 porties) en peper toe.
4
Meng tot een homogeen geheel.
5
Voeg vervolgens de helft van de olijfolie toe en meng zodat de korrels doordrenkt zijn.
6
Overgiet tot aan de rand met kokend water. Laat 5 min. opzwellen zonder aan te raken.
7
Roer los met een vork. Proef en kruid eventueel bij met zout en water. Houd warm.
8
Giet de olijfolie in een pan en laat de lamsfilets aan beide kanten goudbruin bakken.
9
Doe het vuur uit en leg in een ovenschotel bedekt met bakpapier.
10
Leg de muntblaadjes erop, en breng op smaak met peper en zout.
11
Laat verder garen in de oven tot het lamsvlees rosé is.
12
Leg met een uitsteekvormpje op elk bord een portie taboulé en een portie lamsvlees.
13
Giet er enkele druppeltjes sesamolie rond en werk af met paprikapoeder.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Pasen
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Venkelzaden
1/2 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kurkuma
1/2 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gemberpoeder
1/8 kl

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Koteletten | Lam | Royal |   Celtic
Delhaize Koteletten | Lam | Royal | Celtic
+/- 310 gr
+/-€
9
92
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Couscous | Volkoren | Bio
Delhaize Couscous | Volkoren | Bio
500 gr
2+1 gratis
Bio
    1
    89
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49
    Kruiden | Paprika | Zacht
    Santa Maria Kruiden | Paprika | Zacht
    37 gr
    3
    49
    Sesamolie | Zuiver | Bio
    Delhaize Sesamolie | Zuiver | Bio
    50 cl
    Bio
      12
      19

      Reeds in je keuken

      Olijfolie | Extra vierge | Spanje
      Delhaize Olijfolie | Extra vierge | Spanje
      50 cl
      5
      79
      Fleur de sel | Guerande
      Delhaize Fleur de sel | Guerande
      125 gr
      3
      55
      Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
      Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
      85 gr
      Bio
        4
        25
        Totaal:
        +/-€30,47

        Mis geen enkel voordeel

        Ontdek exclusieve voordelen. Log in.