Tot en met 11 september, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLBTS!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenLamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé
Delhaize logo
  • Lamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé

Lamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé

Lamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé
Gemiddeld
30-60 min.
2/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 lamsribstukken (± 250 g per stuk)
  • 1 bussel verse munt
  • 2 el olijfolie
  • 150 g couscousgriesmeel
  • 1/2 kl venkelzaadjes
  • 1/2 kl kurkumapoeder
  • 0,1 kl gemberpoeder
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 el sesamolie
  • fleur de sel
  • peper
  • 2 lamsribstukken (± 250 g per stuk)
  • 1 bussel verse munt
  • 2 el olijfolie
  • 150 g couscousgriesmeel
  • 1/2 kl venkelzaadjes
  • 1/2 kl kurkumapoeder
  • 0,1 kl gemberpoeder
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 el sesamolie
  • fleur de sel
  • peper

Begin met koken

1
Giet het griesmeel in een platte schotel.
2
Vervarm de oven voor op 180°C.
3
Voeg de kurkuma, de helft van het paprikapoeder, de gehakte peterselie, de gember, de venkelzaadjes, een snuifje zout (voor 4 porties) en peper toe.
4
Meng tot een homogeen geheel.
5
Voeg vervolgens de helft van de olijfolie toe en meng zodat de korrels doordrenkt zijn.
6
Overgiet tot aan de rand met kokend water. Laat 5 min. opzwellen zonder aan te raken.
7
Roer los met een vork. Proef en kruid eventueel bij met zout en water. Houd warm.
8
Giet de olijfolie in een pan en laat de lamsfilets aan beide kanten goudbruin bakken.
9
Doe het vuur uit en leg in een ovenschotel bedekt met bakpapier.
10
Leg de muntblaadjes erop, en breng op smaak met peper en zout.
11
Laat verder garen in de oven tot het lamsvlees rosé is.
12
Leg met een uitsteekvormpje op elk bord een portie taboulé en een portie lamsvlees.
13
Giet er enkele druppeltjes sesamolie rond en werk af met paprikapoeder.
1
Giet het griesmeel in een platte schotel.
2
Vervarm de oven voor op 180°C.
3
Voeg de kurkuma, de helft van het paprikapoeder, de gehakte peterselie, de gember, de venkelzaadjes, een snuifje zout (voor 4 porties) en peper toe.
4
Meng tot een homogeen geheel.
5
Voeg vervolgens de helft van de olijfolie toe en meng zodat de korrels doordrenkt zijn.
6
Overgiet tot aan de rand met kokend water. Laat 5 min. opzwellen zonder aan te raken.
7
Roer los met een vork. Proef en kruid eventueel bij met zout en water. Houd warm.
8
Giet de olijfolie in een pan en laat de lamsfilets aan beide kanten goudbruin bakken.
9
Doe het vuur uit en leg in een ovenschotel bedekt met bakpapier.
10
Leg de muntblaadjes erop, en breng op smaak met peper en zout.
11
Laat verder garen in de oven tot het lamsvlees rosé is.
12
Leg met een uitsteekvormpje op elk bord een portie taboulé en een portie lamsvlees.
13
Giet er enkele druppeltjes sesamolie rond en werk af met paprikapoeder.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Pasen
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Koteletten | Lam | Royal |   Celtic
Delhaize Koteletten | Lam | Royal | Celtic
+/- 310 gr
+/-€
9
92
Munt | Verpakt
Delhaize Munt | Verpakt
20 gr
1
49
Tarwegriesmeel
Anco Tarwegriesmeel
250 gr
1
05
Kruiden | Venkel | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Venkel | Gemalen
17 gr
1
75
Kruiden | Kurkuma | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Kurkuma | Gemalen
35 gr
3
55
Kruiden | Gember | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
28 gr
3
35
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Kruiden | Paprika | Sterk
Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
37 gr
3
29
Sesamolie | Zuiver | Bio
Delhaize Sesamolie | Zuiver | Bio
50 cl
Bio
    12
    19

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Culinaire
    Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    5
    25
    Fleur de sel | Guerande
    Delhaize Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    3
    55
    Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
    Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen | Bio
    45 gr
    Bio
      2
      89
      Totaal:
      +/-€38,08