Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenLamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé
Delhaize logo
  • Lamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé

Lamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

2 op 5
Lactose vrij
Pasen
Hoofdgerecht
Lamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 lamsribstukken (± 250 g per stuk)
  • 1 bussel verse munt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 g couscousgriesmeel
  • 1/2 koffielepel venkelzaadjes
  • 1/2 koffielepel kurkumapoeder
  • 0,1 koffielepel gemberpoeder
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel sesamolie
  • Fleur de sel
  • Peper van de molen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sesamolie | Zuiver | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    50 cl
    12,98 €/l
    €6,49
    S2001040900005340000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Kruiden | Gember | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010900012240000
  • Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    35 gr
    98,57 €/kg
    €3,45
    S2009113008000060000
  • Begin met koken

    1. Giet het griesmeel in een platte schotel.
    2. Voeg de kurkuma, de helft van het paprikapoeder, de gehakte peterselie, de gember, de venkelzaadjes, een snuifje zout (voor 4 porties) en peper toe.
    3. Meng tot een homogeen geheel.
    4. Voeg vervolgens de helft van de olijfolie toe en meng zodat de korrels doordrenkt zijn.
    5. Overgiet tot aan de rand met kokend water. Laat 5 min. opzwellen zonder aan te raken.
    6. Roer los met een vork. Proef en kruid eventueel bij met zout en water. Houd warm.
    7. Giet de olijfolie in een pan en laat de lamsfilets aan beide kanten goudbruin bakken.
    8. Doe het vuur uit en leg in een ovenschotel bedekt met bakpapier.
    9. Leg de muntblaadjes erop, en breng op smaak met peper en zout.
    10. Laat verder garen in een voorverwarmde oven van 180°C tot het lamsvlees rosé is.
    11. Leg met een uitsteekvormpje op elk bord een portie taboulé en een portie lamsvlees.
    12. Giet er enkele druppeltjes sesamolie rond en werk af met paprikapoeder.

    Kooktip

    Lamsgerechten met munt zijn geen Engelse specialiteit, zoals velen denken. Ze dateren uit de middeleeuwen en werden in die tijd vaak klaargemaakt in Europa en Noord-Afrika.

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Lactose vrij
    Pasen
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Lamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sesamolie | Zuiver | Bio
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    50 cl
    12,98 €/l
    €6,49
    S2001040900005340000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
    F1986053100316200000
  • Kruiden | Gember | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010900012240000
  • Kruiden | Kurkuma | Gemalen
    35 gr
    98,57 €/kg
    €3,45
    S2009113008000060000