Recept zoekresultatenLamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé
Delhaize logo
  • Lamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé

Lamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

2 op 5
Lactose vrij
Pasen
Hoofdgerecht
Lamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 lamsribstukken (± 250 g per stuk)
  • 1 bussel verse munt
  • 2 el olijfolie
  • 150 g couscousgriesmeel
  • 1/2 kl venkelzaadjes
  • 1/2 kl kurkumapoeder
  • 0,1 kl gemberpoeder
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 el sesamolie
  • fleur de sel
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Mini Tomahawk | Lam

Delhaize

Mini Tomahawk | Lam

+/- 300 gr

+/-€6,30

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,49

Tarwegriesmeel

Anco

Tarwegriesmeel

250 gr

€1,05

Kruiden | Venkel | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Venkel | Gemalen

17 gr

€1,75

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

40 gr

€1,95

Kruiden | Gember | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Gember | Gemalen

30 gr

€1,39

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Kruiden | Paprika | Pikant | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Paprika | Pikant | Gemalen

36 gr

€1,35

Olie | Wok | Geroosterde sesam

Delhaize

Olie | Wok | Geroosterde sesam

25 cl

€4,09

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

45 gr

€1,29

Totaal:
+/-€20,86

Begin met koken

  1. Giet het griesmeel in een platte schotel.
  2. Vervarm de oven voor op 180°C.
  3. Voeg de kurkuma, de helft van het paprikapoeder, de gehakte peterselie, de gember, de venkelzaadjes, een snuifje zout (voor 4 porties) en peper toe.
  4. Meng tot een homogeen geheel.
  5. Voeg vervolgens de helft van de olijfolie toe en meng zodat de korrels doordrenkt zijn.
  6. Overgiet tot aan de rand met kokend water. Laat 5 min. opzwellen zonder aan te raken.
  7. Roer los met een vork. Proef en kruid eventueel bij met zout en water. Houd warm.
  8. Giet de olijfolie in een pan en laat de lamsfilets aan beide kanten goudbruin bakken.
  9. Doe het vuur uit en leg in een ovenschotel bedekt met bakpapier.
  10. Leg de muntblaadjes erop, en breng op smaak met peper en zout.
  11. Laat verder garen in de oven tot het lamsvlees rosé is.
  12. Leg met een uitsteekvormpje op elk bord een portie taboulé en een portie lamsvlees.
  13. Giet er enkele druppeltjes sesamolie rond en werk af met paprikapoeder.

Kooktip

Lamsgerechten met munt zijn geen Engelse specialiteit, zoals velen denken. Ze dateren uit de middeleeuwen en werden in die tijd vaak klaargemaakt in Europa en Noord-Afrika.

Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Pasen
Diner
Hoofdgerecht
  • Lamskoteletjes met verse munt en geparfumeerde taboulé

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Mini Tomahawk | Lam

Delhaize

Mini Tomahawk | Lam

+/- 300 gr

+/-€6,30

Munt | Vers | Verpakt

Delhaize

Munt | Vers | Verpakt

20 gr

€1,49

Tarwegriesmeel

Anco

Tarwegriesmeel

250 gr

€1,05

Kruiden | Venkel | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Venkel | Gemalen

17 gr

€1,75

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

40 gr

€1,95

Kruiden | Gember | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Gember | Gemalen

30 gr

€1,39

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Kruiden | Paprika | Pikant | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Paprika | Pikant | Gemalen

36 gr

€1,35

Olie | Wok | Geroosterde sesam

Delhaize

Olie | Wok | Geroosterde sesam

25 cl

€4,09

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Peper | Wit | Gemalen

45 gr

€1,29

Totaal:
+/-€20,86