Recept zoekresultatenLamsbout van Madras
Delhaize logo
  • Lamsbout van Madras

Lamsbout van Madras

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

2 op 5
Gluten vrij
Eindejaar,Vaderdag
Hoofdgerecht
Lamsbout van Madras

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 50 g boter
  • 1 kl chilipoeder
  • 2 kl gemalen gember
  • 50 g gepelde amandelen
  • 2 soeplepels arachide-olie
  • 40 cl volle natuuryoghurt
  • 12 blaadjes verse munt
  • 4 soeplepels vers gehakte koriander
  • 1 ui
  • 1 lamsbout van 1,5 kg
  • 3 kruidnagels
  • 1 soeplepel korianderkorrels
  • 1 koffielepel kaneelpoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 koffielepel kerrie
  • kardemompoeder
  • 50 g gepelde cashewnoten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Chili | Poeder
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    41 gr
    80,24 €/kg
    €3,29
    S2009113008000080000
  • Witte amandelen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2021011500494690000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Munt | Vers | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077550000
  • Begin met koken

    1. Pel en hak de uien. Giet de kardemon in een kom.
    2. Voeg de kerrie, de gember, de korianderkorrels, het chilipoeder, de kaneel, de kruidnagels, de olie, de geraspte ui en de geperste knoflook toe.
    3. Kneed alles tot een dik deeg. Smeer dat over de hele bout en wikkel hem in boterhamfolie. Laat 3 uur staan op een koele plaats.
    4. Laat de cashewnoten en de amandelen 1 tot 2 min. lichtjes braden in een pan met antikleeflaag. Hak ze in grove stukken.
    5. Snij de muntblaadjes fijn. Meng in een kom de munt, de koriander en de gehakte noten. Dek af met boterhamfolie en zet op een koele plaats.
    6. Verwijder de boterhamfolie.
    7. Strooi zout op de bout, smeer er malse boter op en leg hem in een beboterde gratineerschotel.
    8. Laat hem 45 min. (afhankelijk van de gewenste gaarheid) aanbraden in een hete oven, th. 7 (210°C).
    9. Verwijder de bout, leg hem op een aluminiumfolie en laat hem 10 min. rusten in de open oven.
    10. Blus de braadsappen met de yoghurt en laat 5 min. indikken.
    11. Zeef de saus en bestrooi ze (indien nodig) met zout.
    12. Snij de bout in schijven en schik die op een warm dienblad.
    13. Bestrooi ze met het mengsel van noten en verse kruiden.
    14. Dien onmiddellijk op met basmatirijst en chutneys en presenteer de saus apart.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Eindejaar,Vaderdag
    Diner
    Lente,Zomer
    Hoofdgerecht
    • Lamsbout van Madras

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Chili | Poeder
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    41 gr
    80,24 €/kg
    €3,29
    S2009113008000080000
  • Witte amandelen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2021011500494690000
  • Droge uien | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1986053100315100000
  • Munt | Vers | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077550000