• Krokante toasten met twee soorten kaas

Krokante toasten met twee soorten kaas

Krokante toasten met twee soorten kaas
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 8 sneetjes Ardeens Boerkens brood
  • 250 g gruyère (in blok)
  • 1 rolletje geitenkaas Sainte Maure
  • 2 eieren
  • 20 cl volle melk
  • 1 bakje bruine kastanjechampignon
  • 1 bakje rucola
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1,5 el azijn
  • peper
  • 8 sneetjes Ardeens Boerkens brood
  • 250 g gruyère (in blok)
  • 1 rolletje geitenkaas Sainte Maure
  • 2 eieren
  • 20 cl volle melk
  • 1 bakje bruine kastanjechampignon
  • 1 bakje rucola
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1,5 el azijn
  • peper

Begin met koken

: 25 min
  1. 1
    Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C. Leg de in twee gesneden boterhammen op het ovenrooster en laat ze enkele minuten in de oven roosteren, maar laat ze niet kleuren.
  2. 2
    Snij de gruyère met een dunschiller in plakjes.
  3. 3
    Klop de eieren los met peper en zout, voeg dan de melk toe. Haal de halve boterhammen door het eimengsel en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat.
  4. 4
    Verdeel er de plakjes gruyère over. Snij de geitenkaas in schijfjes en leg er ééntje op elke toast. Zet ze in de oven en laat in ongeveer 12 min. goudbruin bakken (te controleren).
  5. 5
    Wrijf intussen de champignons schoon met keukenpapier (spoel ze niet in water). Snij ze in plakjes en voeg de rucola toe. Overgiet met de olijfolie, de azijn, een snuifje zout en meng.
  6. 6
    Serveer de krokante toasten warm met de salade.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op th. 7 – 210°C. Leg de in twee gesneden boterhammen op het ovenrooster en laat ze enkele minuten in de oven roosteren, maar laat ze niet kleuren.
  2. 2
    Snij de gruyère met een dunschiller in plakjes.
  3. 3
    Klop de eieren los met peper en zout, voeg dan de melk toe. Haal de halve boterhammen door het eimengsel en leg ze achtereenvolgens op de met bakpapier beklede ovenplaat.
  4. 4
    Verdeel er de plakjes gruyère over. Snij de geitenkaas in schijfjes en leg er ééntje op elke toast. Zet ze in de oven en laat in ongeveer 12 min. goudbruin bakken (te controleren).
  5. 5
    Wrijf intussen de champignons schoon met keukenpapier (spoel ze niet in water). Snij ze in plakjes en voeg de rucola toe. Overgiet met de olijfolie, de azijn, een snuifje zout en meng.
  6. 6
    Serveer de krokante toasten warm met de salade.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Brood
    8 sneetjes

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Gruyère
    250 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Sainte maure
    1 rolletje

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Rucola
    1 bakje

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Peper

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Eieren | Medium | Vrije uitloop
    6 st
  • Delhaize Melk | Volle | Belgische
    6 x 1 l
  • Delhaize Witte champignons | Belgisch
    250 gr
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    1 l
  • Delhaize Natuurazijn
    1,5 l

Totaal:

€11,77