Collect tijdelijk onbeschikbaar, geniet tijdelijk van gratis levering.Lees meer >
Koekoek met madeirasausPT45M4 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/h29/h59/9173487812638.jpg1 kg aardappelen, puree of fijne frietjes50 g boterenkele takjes dragonverse tijm200 g gerookte spekblokjes1/2 l kippenbouillon1 scheutje Madeirawijn1 Mechelse koekoekpeper1 sjalot, fijngesnipperd125 g zilveruitjes, bokaal of diepvries
Spoel de koekoek af en dep hem droog. Kruid met peper en zout.
Plaats de koekoek in een ovenschaal met een paar klontjes boter.
Bak in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 30 à 40 min (22 min per 500 g + 15 min extra).
Schep om de 5 à 10 min de braadjus over de koekoek zodat het vel krokant wordt. Stoof de sjalotsnippers aan in boter. Voeg een paar takjes tijm toe. Blus met een flinke scheut madeira en verhit tot al het vocht verdampt is.Voeg de kippenbouillon toe en laat voor de helft inkoken.
Roer wat koude boterklontjes door de saus, samen met een paar takjes dragon.
Bak de spekjes krokant, laat de zilveruitjes kort meebakken en voeg ze bij de saus.
Verdeel de kip en de saus over de borden. Serveer met gekookte aardappelen, puree en een portie groenten naar keuze.