Recept zoekresultatenKlassieke lasagne
Delhaize logo
  • Klassieke lasagne

Klassieke lasagne

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Kids
Hoofdgerecht
Klassieke lasagne

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 10 g oregano
  • peper en zout
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 30 g boter
  • 40 g bloem
  • 7 dl melk
  • 1 koffielepel kruiden 'Italia Mix' Market Fresh
  • 1 kl harissa
  • 5 g verse tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 600 g gehakt met groenten 'Provençaalse mix'
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 dl rode wijn
  • 150 g gemalen kaas (gruyère, emmental ...)
  • 1 doos lasagnevellen
  • 1 sjalot
  • 800 g tomatenpuree
  • 4 sneetjes gekookte ham

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Spaghettigroenten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    300 gr
    4,50 €/kg
    €1,35
    F2014102000339900000
  • Ovengebakken ham | Glutenvrij
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    +/- 150 gr
    +/-24,09€/kg
    +/-€3,61
    F2016041200587600000
  • Sjalotten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,99 €/kg
    €1,99
    F2011020900308930000
  • Kaas | Emmental | Geraspt
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009123000162800000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 45 min. + 20 min. baktijd

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook. Fruit de ui en de knoflook in de olijfolie. Voeg de ‘Italia Mix’-kruiden, het laurierblaadje en het gehakt toe en bak aan. Blus het gehakt met de rode wijn en laat enkele minuten inkoken.
    3. Voeg de tomatenpuree, de harissa en de verse kruiden toe en laat 20 min. sudderen op een zacht vuurtje onder deksel.
    4. Maak de bechamelsaus: smelt de boter op een matig vuur. Voeg er de bloem aan toe en roer met een garde. Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een koekjesgeur ruikt. Schenk de koude melk bij. Blijf doorroeren tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde saus. Kruid bij met peper, zout en nootmuskaat.
    5. Maak in een ovenschaal laagjes van het gehaktmengsel, de lasagnevellen, de sneetjes gekookte ham en de bechamelsaus. Eindig met de bechamelsaus, bestrooi met de gemalen kaas en bak 20 min.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Kids
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Klassieke lasagne

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Spaghettigroenten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    300 gr
    4,50 €/kg
    €1,35
    F2014102000339900000
  • Ovengebakken ham | Glutenvrij
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    +/- 150 gr
    +/-24,09€/kg
    +/-€3,61
    F2016041200587600000
  • Sjalotten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,99 €/kg
    €1,99
    F2011020900308930000
  • Kaas | Emmental | Geraspt
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009123000162800000