Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook. Fruit de ui en de knoflook in de olijfolie. Voeg de ‘Italia Mix’-kruiden, het laurierblaadje en het gehakt toe en bak aan. Blus het gehakt met de rode wijn en laat enkele minuten inkoken.
Voeg de tomatenpuree, de harissa en de verse kruiden toe en laat 20 min. sudderen op een zacht vuurtje onder deksel.
Maak de bechamelsaus: smelt de boter op een matig vuur. Voeg er de bloem aan toe en roer met een garde. Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een koekjesgeur ruikt. Schenk de koude melk bij. Blijf doorroeren tot de saus pruttelt en bindt tot een gladde saus. Kruid bij met peper, zout en nootmuskaat.
Maak in een ovenschaal laagjes van het gehaktmengsel, de lasagnevellen, de sneetjes gekookte ham en de bechamelsaus. Eindig met de bechamelsaus, bestrooi met de gemalen kaas en bak 20 min.