Recept zoekresultatenKippenlapjes met paprika, dragon en gebakken rijst met paprika's 
Delhaize logo
  • Kippenlapjes met paprika, dragon en gebakken rijst met paprika's 
Kippenlapjes met paprika, dragon en gebakken rijst met paprika's 

Kippenlapjes met paprika, dragon en gebakken rijst met paprika's 

Makkelijk
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 600 g kippenlapjes met paprika
  • 3 zoete puntpaprika’s
  • 2 uien
  • 1 bussel dragon
  • 250 g basmatirijst
  • 25 cl room 20% vg
  • 19 cl gevogeltefond
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 600 g kippenlapjes met paprika
  • 3 zoete puntpaprika’s
  • 2 uien
  • 1 bussel dragon
  • 250 g basmatirijst
  • 25 cl room 20% vg
  • 19 cl gevogeltefond
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel hem vervolgens lang onder koud water. 
2
Verwijder de pitten uit de paprika's en snijd de paprika's en de uien fijn. Bak ze 2 min. in een sauteerpan met 4 el olijfolie. Dek af en laat sudderen op een zacht vuurtje. 
3
Snijd ondertussen de kippenlapjes in 4 of 5 stukken. Bak ze met de resterende olijfolie goudbruin in een pan op een hoog vuur. Voeg de gevogeltefond toe, schraap het aanbaksel los en laat tot de helft inkoken op een hoog vuur. Voeg nu ook de room toe en laat zachtjes sudderen. 
4
Doe de rijst in de sauteerpan met de groenten en bak op een hoog vuur. Roer regelmatig om. Kruid naar wens. 
5
Voeg de dragonblaadjes toe aan de saus met kip. Breng op smaak met kruiden en laat nog 1 min. sudderen. Serveer de kip warm, samen met de rijst en de paprika's. 
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel hem vervolgens lang onder koud water. 
2
Verwijder de pitten uit de paprika's en snijd de paprika's en de uien fijn. Bak ze 2 min. in een sauteerpan met 4 el olijfolie. Dek af en laat sudderen op een zacht vuurtje. 
3
Snijd ondertussen de kippenlapjes in 4 of 5 stukken. Bak ze met de resterende olijfolie goudbruin in een pan op een hoog vuur. Voeg de gevogeltefond toe, schraap het aanbaksel los en laat tot de helft inkoken op een hoog vuur. Voeg nu ook de room toe en laat zachtjes sudderen. 
4
Doe de rijst in de sauteerpan met de groenten en bak op een hoog vuur. Roer regelmatig om. Kruid naar wens. 
5
Voeg de dragonblaadjes toe aan de saus met kip. Breng op smaak met kruiden en laat nog 1 min. sudderen. Serveer de kip warm, samen met de rijst en de paprika's. 

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Kip

Delhaize

Filet | Kip

600 gr

€7,80

Paprika | Variabele kleuren | Bio

Delhaize

Paprika | Variabele kleuren | Bio

2 × 330 gr

Bio

€5,98

Rijst | Basmati | Brown | 90sec

Bosto

Rijst | Basmati | Brown | 90sec

2 x 200 gr

€3,49

Room | 20% V.G.

Delhaize

Room | 20% V.G.

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,95

Bouillon | Kip | Vetarm

365

Bouillon | Kip | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€18,67