Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk bericht:Er wordt een valse Tupperware-wedstrijd verspreid onder onze klanten.Meer info >

Recept zoekresultatenKippenlapjes met paprika, dragon en gebakken rijst met paprika's 
Delhaize logo
  • Kippenlapjes met paprika, dragon en gebakken rijst met paprika's 
Kippenlapjes met paprika, dragon en gebakken rijst met paprika's 

Kippenlapjes met paprika, dragon en gebakken rijst met paprika's 

Makkelijk
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 600 g kippenlapjes met paprika
  • 3 zoete puntpaprika’s
  • 2 uien
  • 1 bussel dragon
  • 250 g basmatirijst
  • 25 cl room 20% vg
  • 19 cl gevogeltefond
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 600 g kippenlapjes met paprika
  • 3 zoete puntpaprika’s
  • 2 uien
  • 1 bussel dragon
  • 250 g basmatirijst
  • 25 cl room 20% vg
  • 19 cl gevogeltefond
  • 6 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel hem vervolgens lang onder koud water. 
2
Verwijder de pitten uit de paprika's en snijd de paprika's en de uien fijn. Bak ze 2 min. in een sauteerpan met 4 el olijfolie. Dek af en laat sudderen op een zacht vuurtje. 
3
Snijd ondertussen de kippenlapjes in 4 of 5 stukken. Bak ze met de resterende olijfolie goudbruin in een pan op een hoog vuur. Voeg de gevogeltefond toe, schraap het aanbaksel los en laat tot de helft inkoken op een hoog vuur. Voeg nu ook de room toe en laat zachtjes sudderen. 
4
Doe de rijst in de sauteerpan met de groenten en bak op een hoog vuur. Roer regelmatig om. Kruid naar wens. 
5
Voeg de dragonblaadjes toe aan de saus met kip. Breng op smaak met kruiden en laat nog 1 min. sudderen. Serveer de kip warm, samen met de rijst en de paprika's. 
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel hem vervolgens lang onder koud water. 
2
Verwijder de pitten uit de paprika's en snijd de paprika's en de uien fijn. Bak ze 2 min. in een sauteerpan met 4 el olijfolie. Dek af en laat sudderen op een zacht vuurtje. 
3
Snijd ondertussen de kippenlapjes in 4 of 5 stukken. Bak ze met de resterende olijfolie goudbruin in een pan op een hoog vuur. Voeg de gevogeltefond toe, schraap het aanbaksel los en laat tot de helft inkoken op een hoog vuur. Voeg nu ook de room toe en laat zachtjes sudderen. 
4
Doe de rijst in de sauteerpan met de groenten en bak op een hoog vuur. Roer regelmatig om. Kruid naar wens. 
5
Voeg de dragonblaadjes toe aan de saus met kip. Breng op smaak met kruiden en laat nog 1 min. sudderen. Serveer de kip warm, samen met de rijst en de paprika's. 

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Kip

Delhaize

Filet | Kip

600 gr

€7,80

Paprikamix

Delhaize

Paprikamix

500 gr

€2,75

Dragon

Delhaize

Dragon

20 gr

€1,79

Rijst | Basmati | Kookbuiltje

Bosto

Rijst | Basmati | Kookbuiltje

4 x 75 gr

€2,29

Room | 20% V.G.

Delhaize

Room | 20% V.G.

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,95

Bouillon | Gevogelte | Bio

Maggi

Bouillon | Gevogelte | Bio

80 gr

Bio

€2,35

Reeds in je keuken

Witte uien | Netje

Delhaize

Witte uien | Netje

400 gr

€1,49

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€5,15

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€17,93