Recept zoekresultatenKalfskoteletten, gestoofde venkel met pastis gekonfijte halve tomaten
Delhaize logo
  • Kalfskoteletten, gestoofde venkel met pastis gekonfijte halve tomaten

Kalfskoteletten, gestoofde venkel met pastis gekonfijte halve tomaten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Kalfskoteletten, gestoofde venkel met pastis gekonfijte halve tomaten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 romatomaten
  • 4 teentjes knoflook
  • zout
  • zwarte peper van de molen
  • 20 g bloemsuiker
  • olijfolie
  • 4 mooie kalfskoteletten
  • 3 bolllen venkel
  • 5 cl artisanale pastis
  • 40 g boter

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemsuiker
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    3,40 €/kg
    €0,85
    S2016062803657510000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
    S2019081300291230000
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    30,00 €/kg
    €1,35
    S2021021000507950000
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    5,20 €/kg
    €0,65
    S2003071600019680000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 2 uur kooktijd

    1. Verwarm de oven voor op 120 ºC. Snij de tomaten in de lengte in tweeën. Snij de knoflook in zeer fijne reepjes. Leg de halve tomaten in een ovenschotel. Bestrooi met zout, peper en suiker, bestrook met reepjes knoflook en overgiet met olijfolie. Zet 2 uur in de oven.
    2. Haal de kalfskoteletten uit de koelkast.
    3. Snij de venkelbollen in dikke schijven. Doe twee eetlepels olijfolie in een grote pan en schik ze erin in één laag. Voeg zout en peper toe. Laat ze afgedekt stoven op een zacht vuurtje. Zet het vuur hoger en laat ze lichtjes kleuren. Voeg de pastis toe en laat 3 minuten stoven. Haal van het vuur en houd warm.
    4. Voeg peper en zout toe aan de kalfskoteletten. Verwarm de boter en twee eetlepels olijfolie in een grote pan. Bruin de kalfskoteletten 3 minuten aan elke kant op een hoog vuur en draai ze één keer om. Zet het vuur lager en laat nog 6 minuten bakken, draai ze één keer om en overgiet regelmatig met het bakvocht. Leg ze opzij en laat ze 8 minuten rusten alvorens ze te serveren.
    5. Leg op een bord. Dresseer de kalfskoteletten met de gekonfijte groenten.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Vaderdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Kalfskoteletten, gestoofde venkel met pastis gekonfijte halve tomaten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemsuiker
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    3,40 €/kg
    €0,85
    S2016062803657510000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
    S2019081300291230000
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    30,00 €/kg
    €1,35
    S2021021000507950000
  • Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    5,20 €/kg
    €0,65
    S2003071600019680000