Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenKalfsescalopes met sinaasappel
Delhaize logo
  • Kalfsescalopes met sinaasappel

Kalfsescalopes met sinaasappel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Kalfsescalopes met sinaasappel

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 nootje boter
  • 4 kalfslapjes of -escalopes
  • 2 niet-behandelde sinaasappelen
  • 220 ml witte kalfsfond
  • 4 cl cognac
  • 15 cl room
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels express bindmiddel voor witte sauzen
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Gebraad | Kalf
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 500 gr
    +/-20,79€/kg
    +/-€10,40
    F1998111800532700000
  • Appelsienen | Net | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    3,50 €/kg
    €6,99
    F2006110200393030000
  • Fond | Kalf
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,84 €/l
    €1,49
    S1997101600013690000
  • Cognac
    70 cl
    83,21 €/l
    €58,25
    S1996100900256180000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 minuten

    1. Spoel de sinaasappels goed onder stromend warm water. Snij van 1 sinaasappel de schil heel dun af en snij de schil in fijne staafjes (alles of een deel, volgens eigen smaak). Pers het sap uit de 2 sinaasappels (20 cl).
    2. Verwarm de olie en de boter in een braadpan en laat er de kalfslapjes aan beide kanten goudbruin in bakken op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
    3. Neem het vlees uit de pan en giet de cognac in de pan. Roer de bakresten los, giet er dan het sinaasappelsap en de kalfsfond bij. Laat voor 1/3 inkoken op hoog vuur, voeg dan het bindmiddel toe. Roer met de garde, laat 1 min. sudderen, voeg dan de room en de schilreepjes toe.
    4. Leg de kalfslapjes in de saus en laat nog 2 min. sudderen. Serveer warm met verse deegwaren en een groene groente.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Vaderdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Kalfsescalopes met sinaasappel

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Gebraad | Kalf
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    +/- 500 gr
    +/-20,79€/kg
    +/-€10,40
    F1998111800532700000
  • Appelsienen | Net | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    3,50 €/kg
    €6,99
    F2006110200393030000
  • Fond | Kalf
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    19 cl
    7,84 €/l
    €1,49
    S1997101600013690000
  • Cognac
    70 cl
    83,21 €/l
    €58,25
    S1996100900256180000