Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COL8!> Profiteer ervan! <

Productterugroeping:« 200G DLL COOKIES DOUBLE CHOCOLATE van het merk Delhaize »Lees meer >

Recept zoekresultatenKabeljauw met witloof, sinaasappel en olijven
Delhaize logo
  • Kabeljauw met witloof, sinaasappel en olijven
    A

Kabeljauw met witloof, sinaasappel en olijven

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Moederdag,Eindejaar
Hoofdgerecht
Kabeljauw met witloof, sinaasappel en olijvenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g kabeljauwhaasje
  • 1 kg witloof
  • 1 sinaasappel bio (het sap)
  • 1 sinaasappel bio
  • 50 g gerimpelde zwarte olijven
  • 30 g boter
  • 2 kl olijfolie
  • dille

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kabeljauwhaasje | Royale

Delhaize

Kabeljauwhaasje | Royale

3 × +/- 340 gr

+/-€35,70

Witloof | Hydro

Delhaize

Witloof | Hydro

2 × 650 gr

€6,38

Eetsinaas | 4ST

Delhaize

Eetsinaas | 4ST

1 kg

€2,89

Zwarte olijf

Delhaize

Zwarte olijf

130 gr

€2,99

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,29

Dille | kruiden | Verpakt

Delhaize

Dille | kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge | Bio

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Bio

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€4,79

Totaal:
+/-€51,90

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. + 25 min. kooktijd

  1. Snijd de witloofstronkjes overlangs in 4. Fruit ze op een zacht vuurtje in een grote pan met de warme boter. Breng op smaak met peper en zout en zet het deksel op de pan. Laat het witloof 10 min. verder stoven. Besprenkel de stronkjes vervolgens met sinaasappelsap en laat 5 min. zonder deksel verder garen, tot ze lichtjes karamelliseren.
  2. Snijd de andere sinaasappel(s) in schijfjes en voeg samen met de helft van de dilletakjes toe aan het witloof. Leg er de kabeljauwhaasjes bovenop en kruid bij met peper en zout. Zet het deksel op de pan en kook 8 min. op een heel zacht vuurtje. Haal van het vuur en laat nog 2 min. rusten.
  3. Voeg de olijven en de resterende takjes dille toe. Besprenkel met een scheutje olijfolie en dien op.

Kooktip

  • Je kan de kabeljauwhaasjes vervangen door skreifilets.
  • Je kunt het gerecht verder afwerken met wat geroosterde pijnboompitten.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 257; energie (kCal): 61; vetten (g): 2,2; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 2,8; suikers (g): 1,8; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 297,19
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 257; energie (kCal): 61; vetten (g): 2,2; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 2,8; suikers (g): 1,8; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 7,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 297,19
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Moederdag,Eindejaar
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Kabeljauw met witloof, sinaasappel en olijven
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kabeljauwhaasje | Royale

Delhaize

Kabeljauwhaasje | Royale

3 × +/- 340 gr

+/-€35,70

Witloof | Hydro

Delhaize

Witloof | Hydro

2 × 650 gr

€6,38

Eetsinaas | 4ST

Delhaize

Eetsinaas | 4ST

1 kg

€2,89

Zwarte olijf

Delhaize

Zwarte olijf

130 gr

€2,99

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,29

Dille | kruiden | Verpakt

Delhaize

Dille | kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge | Bio

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Bio

50 cl

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€4,79

Totaal:
+/-€51,90