Productterugroeping:« Petit Sablé de Wissant van het merk Frères Bernard »Lees meer >

Recept zoekresultatenIn kruiden gemarineerde ananas, karamel met gezouten boter, Tahiti-vanille-ijs
Delhaize logo
  • In kruiden gemarineerde ananas, karamel met gezouten boter, Tahiti-vanille-ijs

In kruiden gemarineerde ananas, karamel met gezouten boter, Tahiti-vanille-ijs

In kruiden gemarineerde ananas, karamel met gezouten boter, Tahiti-vanille-ijs
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 5 g zwarte peper
  • 6 cl melk (voor karamel met gezouten boter)
  • 1 snufje fleur de sel
  • 50 g gezouten boter
  • 125 g verse room
  • 1/2 l vanille-ijs
  • 75 g fijne suiker (voor karamel met gezouten boter)
  • 50 dl water
  • enkele muntblaadjes
  • 1 gepelde en in gelijke blokjes versneden ananas
  • 5 g kardemompoeder
  • 5 g witte peper
  • 5 g steranijspoeder
  • 1 stokje kaneel
  • 2 kruidnagels
  • 260 g kristalsuiker
  • 1 stokje vanille
  • 5 g zwarte peper
  • 6 cl melk (voor karamel met gezouten boter)
  • 1 snufje fleur de sel
  • 50 g gezouten boter
  • 125 g verse room
  • 1/2 l vanille-ijs
  • 75 g fijne suiker (voor karamel met gezouten boter)
  • 50 dl water
  • enkele muntblaadjes
  • 1 gepelde en in gelijke blokjes versneden ananas
  • 5 g kardemompoeder
  • 5 g witte peper
  • 5 g steranijspoeder
  • 1 stokje kaneel
  • 2 kruidnagels

Begin met koken

1
Doe water in een kookpot en doe er 185 g suiker, de vanille en alle kruiden bij. Breng aan de kook en laat 20 min sudderen. Zeef en doe het water opnieuw in de kookpot. Voeg er de ananasblokjes bij en laat 10 min koken. Laat trekken tot alles volledig afgekoeld is.
2
Laat de boter smelten en voeg er 75 g suiker bij om goudkleurige karamel te maken. Blus met room en voeg een snufje fleur de sel toe. Laat afkoelen alvorens de melk toe te voegen.
3
Leg de ananasblokjes op diepe borden, voeg er enkele bolletjes vanille-ijs aan toe en giet er de gekoelde karamel met boter over. Versier met enkele takjes munt.
1
Doe water in een kookpot en doe er 185 g suiker, de vanille en alle kruiden bij. Breng aan de kook en laat 20 min sudderen. Zeef en doe het water opnieuw in de kookpot. Voeg er de ananasblokjes bij en laat 10 min koken. Laat trekken tot alles volledig afgekoeld is.
2
Laat de boter smelten en voeg er 75 g suiker bij om goudkleurige karamel te maken. Blus met room en voeg een snufje fleur de sel toe. Laat afkoelen alvorens de melk toe te voegen.
3
Leg de ananasblokjes op diepe borden, voeg er enkele bolletjes vanille-ijs aan toe en giet er de gekoelde karamel met boter over. Versier met enkele takjes munt.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Eindejaar,Romantisch diner
Overig
Dessert