Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenIles flottantes
Delhaize logo
  • Iles flottantes
    C

Iles flottantes

Iles flottantesC
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 6 eieren
  • 260 g suiker
  • 50 cl melk
  • 1 stokje vanille
  • 1/2 citroen
  • 6 eieren
  • 260 g suiker
  • 50 cl melk
  • 1 stokje vanille
  • 1/2 citroen

Begin met koken

: 25 min
1
Snijd het vanillestokje in de lengte door midden en schraap de zaadjes eruit. Doe de melk met het vanillestokje en de vanillezaadjes in een pot en warm zachtjes op tot net voor het kookt. Haal het vanillestokje uit de melk.
2
Scheid de eigelen van de eiwitten. Klop het eigeel op met 80 g suiker tot het mengsel wit wordt en een sliert vormt. Schenk de warme melk bij het eigeel en klop op. Giet het mengsel opnieuw in het pannetje en kook verder op een zacht vuurtje. Blijf ondertussen roeren tot de crème anglaise voldoende dik is en aan de lepel blijft plakken.
3
Giet het mengsel in een kom die voor 3/4 in een grotere kom staat die met water en ijs gevuld is. Zet opzij.
4
Klop het eiwit op tot stevige sneeuw. Voeg 80 g suiker toe en blijf kloppen tot het begint te glanzen.
5
Maak 4 torentjes van eiwit met een scheplepel. Leg ieder torentje op een bord en zet ze 10 sec in de microgolfoven op maximale kracht.
6
Doe de rest van de suiker in een pannetje met 2 el water en enkele druppels citroensap. Breng aan de kook en laat karameliseren. Leg een vel bakpapier op het werkblad en doe de karamel erop met een lepel. Strijk de karamel snel uit met de lepel en laat afkoelen. Als de karamel is afgekoeld, breek je hem in grote stukken.
7
Serveren: schenk de crème anglaise in verrines, leg er een eiwittorentje bovenop en versier met een stukje karamel.
1
Snijd het vanillestokje in de lengte door midden en schraap de zaadjes eruit. Doe de melk met het vanillestokje en de vanillezaadjes in een pot en warm zachtjes op tot net voor het kookt. Haal het vanillestokje uit de melk.
2
Scheid de eigelen van de eiwitten. Klop het eigeel op met 80 g suiker tot het mengsel wit wordt en een sliert vormt. Schenk de warme melk bij het eigeel en klop op. Giet het mengsel opnieuw in het pannetje en kook verder op een zacht vuurtje. Blijf ondertussen roeren tot de crème anglaise voldoende dik is en aan de lepel blijft plakken.
3
Giet het mengsel in een kom die voor 3/4 in een grotere kom staat die met water en ijs gevuld is. Zet opzij.
4
Klop het eiwit op tot stevige sneeuw. Voeg 80 g suiker toe en blijf kloppen tot het begint te glanzen.
5
Maak 4 torentjes van eiwit met een scheplepel. Leg ieder torentje op een bord en zet ze 10 sec in de microgolfoven op maximale kracht.
6
Doe de rest van de suiker in een pannetje met 2 el water en enkele druppels citroensap. Breng aan de kook en laat karameliseren. Leg een vel bakpapier op het werkblad en doe de karamel erop met een lepel. Strijk de karamel snel uit met de lepel en laat afkoelen. Als de karamel is afgekoeld, breek je hem in grote stukken.
7
Serveren: schenk de crème anglaise in verrines, leg er een eiwittorentje bovenop en versier met een stukje karamel.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 674; energie (kCal): 161; vetten (g): 4,4; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 25,8; suikers (g): 25,3; vezels (g): 0,2; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 442,11
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 674; energie (kCal): 161; vetten (g): 4,4; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 25,8; suikers (g): 25,3; vezels (g): 0,2; eiwitten (g): 5,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 442,11
Vegetarisch
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Suiker | Vervanger
Zusto Suiker | Vervanger
300 gr
4
39
Karnemelk | Bio
Delhaize Karnemelk | Bio
1 l
Bio
    1
    99
    Aroma | Vanille
    Vahiné Aroma | Vanille
    20 cl
    3
    99
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
    Totaal:
    €14,26

    Deze recepten kan je ook leuk vinden