Recept zoekresultatenHavermoutpannenkoeken
Delhaize logo
  • Havermoutpannenkoeken
    C
HavermoutpannenkoekenC

Havermoutpannenkoeken

Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 150 g havermoutvlokken
  • 2 eieren
  • 2 el echte boter
  • 2,5 dl plantaardige melk (vb. amandel-, soja- of havermelk)
  • 1 zout
  • 1 kl kaneel
  • 4 el ahornsiroop
  • 50 g walnoten
  • 50 g pecannoten
  • 10 g kokosschilfers
  • 150 g havermoutvlokken
  • 2 eieren
  • 2 el echte boter
  • 2,5 dl plantaardige melk (vb. amandel-, soja- of havermelk)
  • 1 zout
  • 1 kl kaneel
  • 4 el ahornsiroop
  • 50 g walnoten
  • 50 g pecannoten
  • 10 g kokosschilfers

Begin met koken

: 20 min
1
Mix de havermoutvlokken tot meel met je mixer of in een keukenmachine.
2
Doe het havermoutmeel in een mengschaal en voeg de eieren, de kaneel en het zout toe. Leng het deeg geleidelijk aan met melk zodat je geen klontertjes krijgt. Meng goed tot een homogeen lopend beslag.
3
Zet een pan op het vuur met de boter en bak er de pannenkoekjes in.
4
Serveer met de noten en de kokosschilfers, giet er wat ahornsiroop over en bestuif met kaneel.
1
Mix de havermoutvlokken tot meel met je mixer of in een keukenmachine.
2
Doe het havermoutmeel in een mengschaal en voeg de eieren, de kaneel en het zout toe. Leng het deeg geleidelijk aan met melk zodat je geen klontertjes krijgt. Meng goed tot een homogeen lopend beslag.
3
Zet een pan op het vuur met de boter en bak er de pannenkoekjes in.
4
Serveer met de noten en de kokosschilfers, giet er wat ahornsiroop over en bestuif met kaneel.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1365; energie (kCal): 328; vetten (g): 23,4; verzadigde vetten (g): 9,9; koolhydraten (g): 20,1; suikers (g): 6,1; vezels (g): 3,6; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 563,18
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1365; energie (kCal): 328; vetten (g): 23,4; verzadigde vetten (g): 9,9; koolhydraten (g): 20,1; suikers (g): 6,1; vezels (g): 3,6; eiwitten (g): 7,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 563,18
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Lichtmis,Brunch
Ontbijt
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Ontbijtgranen |Naturel | Havermout

Quaker

Ontbijtgranen |Naturel | Havermout

450 gr

€3,75

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Kokosnotenmelk

Suzi Wan

Kokosnotenmelk

2 × 20 cl

€7,78

Kruiden | Kaneel | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Kaneel | Gemalen

45 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Esdoorn | Siroop | Bio

Maple Joe®

Esdoorn | Siroop | Bio

250 gr

Bio

€5,89

Noten | Pecan

Delhaize

Noten | Pecan

150 gr

€4,09

Kokosnoot | Bio

Delhaize

Kokosnoot | Bio

400 gr

Bio

€1,65

Reeds in je keuken

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€26,34

Deze recepten kan je ook leuk vinden

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.