Recept zoekresultatenGroene curry met kip
Delhaize logo
  • Groene curry met kip
Groene curry met kip

Groene curry met kip

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 600 g kipfilets met vel
  • 1 bussel groene asperge
  • 200 g sugar snaps
  • 250 g datterinotomaten
  • 1 l kokosmelk
  • 4 el rietsuiker
  • 3 el druivenpitolie
  • 20 g boter
  • 1 bussel Thaise basilicum
  • 1 stengel citroengras
  • 4 blaadjes kaffirlimoen Blue Elephant
  • 2 el vissaus (voor de groene currypasta)
  • 4 el druivenpitolie (voor de groene currypasta)
  • 2 bussels koriander (voor de groene currypasta)
  • 1 bussel Thaise basilicum (voor de groene currypasta)
  • 3 teentjes knoflook (voor de groene currypasta)
  • 4 cm gember (voor de groene currypasta)
  • 5 stengels citroengras (voor de groene currypasta)
  • 2 bolle kl Minced galangal (in bokaal) (voor de groene currypasta)
  • 5 blaadjes kaffirlimoen Blue Elephant (voor de groene currypasta)
  • 2 el korianderzaadjes (voor de groene currypasta)
  • 1 el komijnzaadjes (voor de groene currypasta)
  • 4 limoenen
  • 1 klein groen piment
  • zout
  • 3 sjalotten (voor de groene currypasta)
  • 1 biolimoen (voor de groene currypasta)
  • 1 kleine groene peper (voor de groene currypasta)
  • 600 g kipfilets met vel
  • 1 bussel groene asperge
  • 200 g sugar snaps
  • 250 g datterinotomaten
  • 1 l kokosmelk
  • 4 el rietsuiker
  • 3 el druivenpitolie
  • 20 g boter
  • 1 bussel Thaise basilicum
  • 1 stengel citroengras
  • 4 blaadjes kaffirlimoen Blue Elephant
  • 2 el vissaus (voor de groene currypasta)
  • 4 el druivenpitolie (voor de groene currypasta)
  • 2 bussels koriander (voor de groene currypasta)
  • 1 bussel Thaise basilicum (voor de groene currypasta)

Begin met koken

: 45 min.
1
Maak de groene currypasta: verwijder de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengels en hak de harten fijn. Pers het sap van de geraspte gember met de vingers en verwijder de nerven van de kaffirblaadjes. Doe het citroengras in een kleine hakmolen, samen met de geraspte zeste en het sap van de limoen, de vissaus, de verse koriander en het Thaise basilicum, de gehakte teentjes knoflook, het gembersap, de ontpitte en gehakte peper, de galanga, de kaffirblaadjes, de koriander- en komijnzaadjes, de gehakte sjalotten en de olie. Mix alles tot een pasta.
2
Bak de kipfilets kort aan de 2 kanten goudbruin op een hoog vuur, in een braadpan met de boter en 1 el olie.
3
Fruit de helft van de currypasta gedurende 5 min op een matig vuurtje, in een stoofpan met 2 el olie. Voeg de kokosmelk toe, samen met de rietsuiker, de licht geplette hele citroengrasstengel, de kaffirblaadjes, de gehalveerde en ontpitte peper, het sap van de limoenen en zout. Leg de kipfilets in deze saus en laat 10 min op een heel zacht vuurtje sudderen.
4
Verwijder intussen het harde uiteinde van de asperges (schil ze indien ze dik zijn) en doe ze in een pot kokend water. Reken in functie van de dikte van de asperges 3 à 5 min kooktijd zodra het water weer kookt, voeg de sugar snaps toe en laat nog 2 min koken. Giet de groenten af en laat ze schrikken in ijskoud water.
5
Haal de kipfilets uit de saus en snijd ze in sneetjes. Filter de saus. Doe alles terug in de stoofpan. Voeg de groenten en de gehalveerde datterinotomaten toe. Laat nog 2 min sudderen en breng verder op smaak. Werk af met Thaise basilicum en serveer met Thaise rijst.
1
Maak de groene currypasta: verwijder de 2 buitenste lagen van de citroengrasstengels en hak de harten fijn. Pers het sap van de geraspte gember met de vingers en verwijder de nerven van de kaffirblaadjes. Doe het citroengras in een kleine hakmolen, samen met de geraspte zeste en het sap van de limoen, de vissaus, de verse koriander en het Thaise basilicum, de gehakte teentjes knoflook, het gembersap, de ontpitte en gehakte peper, de galanga, de kaffirblaadjes, de koriander- en komijnzaadjes, de gehakte sjalotten en de olie. Mix alles tot een pasta.
2
Bak de kipfilets kort aan de 2 kanten goudbruin op een hoog vuur, in een braadpan met de boter en 1 el olie.
3
Fruit de helft van de currypasta gedurende 5 min op een matig vuurtje, in een stoofpan met 2 el olie. Voeg de kokosmelk toe, samen met de rietsuiker, de licht geplette hele citroengrasstengel, de kaffirblaadjes, de gehalveerde en ontpitte peper, het sap van de limoenen en zout. Leg de kipfilets in deze saus en laat 10 min op een heel zacht vuurtje sudderen.
4
Verwijder intussen het harde uiteinde van de asperges (schil ze indien ze dik zijn) en doe ze in een pot kokend water. Reken in functie van de dikte van de asperges 3 à 5 min kooktijd zodra het water weer kookt, voeg de sugar snaps toe en laat nog 2 min koken. Giet de groenten af en laat ze schrikken in ijskoud water.
5
Haal de kipfilets uit de saus en snijd ze in sneetjes. Filter de saus. Doe alles terug in de stoofpan. Voeg de groenten en de gehalveerde datterinotomaten toe. Laat nog 2 min sudderen en breng verder op smaak. Werk af met Thaise basilicum en serveer met Thaise rijst.
Nutritionele informatie
Energie: 984 kcal

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag,Romantisch diner
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Filet | Kip

Delhaize

Filet | Kip

600 gr

€7,80

Witte | Asperges

Delhaize

Witte | Asperges

500 gr

€9,49

Erwten | Bio

Delhaize

Erwten | Bio

450 gr

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€1,29

Smaaktrostomaat

Delhaize

Smaaktrostomaat

450 gr

€4,99

Kokosmelk

Delhaize

Kokosmelk

3 × 40 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,97

Rietsuiker | Fairtrade

Delhaize

Rietsuiker | Fairtrade

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,69

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Citroengras | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Citroengras | Kruiden | Verpakt

75 gr

€2,19

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Look | Netje | Bio

Delhaize

Look | Netje | Bio

100 gr

Bio

€1,19

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Koriander | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Koriander | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Kruiden | Komijn | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Komijn | Gemalen

38 gr

€2,05

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€45,74

Mis geen enkel voordeel

Ontdek exclusieve voordelen. Log in.