Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGewokte varkensreepjes met broccoli, sperziebonen en zwarte bonensaus
Delhaize logo
  • Gewokte varkensreepjes met broccoli, sperziebonen en zwarte bonensaus

Gewokte varkensreepjes met broccoli, sperziebonen en zwarte bonensaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Gewokte varkensreepjes met broccoli, sperziebonen en zwarte bonensaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g varkensmedaillons (savourette)
  • 1 broccoli
  • 200 g sperziebonen
  • 1 zakje zwarte bonensaus (Amoy – Mix&Wok)
  • 2 afgestreken eetlepels express bindmiddel voor bruine sauzen
  • 1/2 eetlepel gemalen Sichuanpeper
  • 250 g basmatirijst
  • 2 lente-uitje
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 vetarm runderbouillonblokje
  • 2 el olie met neutrale smaak (arachideolie of andere)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Medaillon| Varken | Savourette
    +/- 300 gr
    +/-14,69€/kg
    +/-€4,41
    Afhaling vanaf 06/02
    F2010120800528000000
  • Vloeibare Bouillon   | Rund | 150 ml
    15 cl
    37,27 €/l
    €5,59
    S2019120900230000000
  • Ui | Gehakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009112400384630000
  • Rijst | Basmati
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    4 x 125 gr
    2,58 €/kg
    €1,29
    S2018100200120420000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min

    1. Verwarm de olie in een wok en bak het in reepjes gesneden vlees op hoog vuur.(Verwarm voor de groenten gezouten water in een kookpot)
    2. Voeg, wanneer het vlees goudbruin gebakken is, de geperste looktenen toe en de Sichuanpeper. Roer 1 min, voeg dan 50 cl warm water toe, het verkruimelde bouillonblokje, de zwarte bonensaus en het express bindmiddel. Laat zachtjes sudderen.
    3. Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    4. Doe de schoongemaakte sperziebonen in de pot met kokend water. Maak de broccoliroosjes los (laat er de steeltjes aan) en snij de roosjes in de lengte in twee. Schil de stronk en snij in blokjes. Voeg alles toe aan de kookpot en reken dan 4 min kooktijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Giet zorgvuldig af en voeg toe aan de wok. Meng en breng op smaak met peper en zout.
    5. Bestrooi met de fijngesneden uitjes en serveer warm met de rijst.
    6. Je kan het gerecht ook bestrooien met geroosterde sesamzaadjes.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Gewokte varkensreepjes met broccoli, sperziebonen en zwarte bonensaus

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Medaillon| Varken | Savourette
    +/- 300 gr
    +/-14,69€/kg
    +/-€4,41
    Afhaling vanaf 06/02
    F2010120800528000000
  • Vloeibare Bouillon   | Rund | 150 ml
    15 cl
    37,27 €/l
    €5,59
    S2019120900230000000
  • Ui | Gehakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009112400384630000
  • Rijst | Basmati
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    4 x 125 gr
    2,58 €/kg
    €1,29
    S2018100200120420000