1
Verwarm de olie in een wok en bak het in reepjes gesneden vlees op hoog vuur. Verwarm voor de groenten gezouten water in een kookpot
2
Voeg, wanneer het vlees goudbruin gebakken is, de geperste looktenen toe en de Sichuanpeper. Roer 1 min, voeg dan 50 cl warm water toe, het verkruimelde bouillonblokje, de zwarte bonensaus en het express bindmiddel. Laat zachtjes sudderen.
3
Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Doe de schoongemaakte sperziebonen in de pot met kokend water. Maak de broccoliroosjes los (laat er de steeltjes aan) en snij de roosjes in de lengte in twee. Schil de stronk en snijd in blokjes. Voeg alles toe aan de kookpot en reken dan 4 min kooktijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Giet zorgvuldig af en voeg toe aan de wok. Meng en breng op smaak met peper en zout.
5
Bestrooi met de fijngesneden uitjes en serveer warm met de rijst.
6
Je kan het gerecht ook bestrooien met geroosterde sesamzaadjes.
7
Vous pouvez aussi saupoudrer la préparation de graines de sésame grillées.
1
Verwarm de olie in een wok en bak het in reepjes gesneden vlees op hoog vuur. Verwarm voor de groenten gezouten water in een kookpot
2
Voeg, wanneer het vlees goudbruin gebakken is, de geperste looktenen toe en de Sichuanpeper. Roer 1 min, voeg dan 50 cl warm water toe, het verkruimelde bouillonblokje, de zwarte bonensaus en het express bindmiddel. Laat zachtjes sudderen.
3
Kook intussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Doe de schoongemaakte sperziebonen in de pot met kokend water. Maak de broccoliroosjes los (laat er de steeltjes aan) en snij de roosjes in de lengte in twee. Schil de stronk en snijd in blokjes. Voeg alles toe aan de kookpot en reken dan 4 min kooktijd vanaf het hernemen van het kookpunt. Giet zorgvuldig af en voeg toe aan de wok. Meng en breng op smaak met peper en zout.
5
Bestrooi met de fijngesneden uitjes en serveer warm met de rijst.
6
Je kan het gerecht ook bestrooien met geroosterde sesamzaadjes.
7
Vous pouvez aussi saupoudrer la préparation de graines de sésame grillées.