Recept zoekresultatenGevulde groenten
Delhaize logo
  • Gevulde groenten
    A

Gevulde groenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Gevulde groentenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 g verse oregano
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 g paneermeel
  • 10 g pijnboompitten
  • 10 g witte amandelen
  • 1 ei
  • 25 g geraspte Parmigiano
  • 15 g verse geitenkaas
  • 30 g gedroogde tomaten
  • 650 g gemengd gehakt (varken/kalf)
  • 5 g rozemarijn
  • 10 g verse munt
  • 10 g platte peterselie
  • 2 grote tomaten
  • 2 kleine rode paprikas
  • 2 ronde courgettes
  • 1 kleine aubergine
  • 2 grote uien

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Pijnboompitten
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    90 gr
    88,78 €/kg
    €7,99
    S2021011900496970000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    21,90 €/kg
    €2,19
    F2018070600020220000
  • Geitenkaas | Zacht | Porties
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    200 gr
    23,45 €/kg
    €4,69
    F2006052400184400000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 50 min. gaartijd

    1. Breek het ei en meng samen met het paneermeel onder het gehakt. Verdeel het gehakt in 5 en werk elk deel afzonderlijk af: 1 portie natuur, 1 portie met geroosterde pijnboompitten en parmigiano, 1 portie met gehakte amandelen en fijngesnipperde munt en peterselie, 1 portie met geitenkaas en fijngehakte rozemarijn en 1 portie met fijngesneden gedroogde tomaten en oreganoblaadjes.
    2. Verwarm de oven voor op 160°C.
    3. Pel de uien. Snijd de aubergine in de helft. Snijd het hoedje van de courgettes, de tomaten, de uien en de paprika’s en houd ze even apart. Kruid alle groenten met peper en zout. Plaats ze omgekeerd op een ovenschaal en bak ze voor gedurende 15 min. Laat de groenten vervolgens uitlekken.
    4. Verhoog de oventemperatuur naar 180°C. Trek voorzichtig de binnenkant uit de uien zodat je enkel de 2 buitenste lagen behoudt. Hol de tomaten en de paprika’s uit. Schraap met behulp van een klein lepeltje de zaadjes uit de aubergines en de courgettes, hol ze nog wat verder uit. Vul de tomaten, de uien, de courgettes, de paprika’s en tot slot de aubergines met het overeenstemmende gehakt.
    5. Schik de groenten in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie. Werk af met de resterende kruiden en gaar de gevulde groenten in de oven gedurende 35 min. Serveer er rijst en een groene salade bij.

    Kooktip

    • Lekker zomers (ja, dat mag!) met bulgur of quinoa.
    • De klassieke techniek: uithollen. Een goed gevulde groente is stevig vanbuiten en zacht vanbinnen. Daarvoor gebruik je best sappig gemengd gehakt op basis van varken of lam. En die stevige buitenkant? Die behoud je door je groenten voorzichtig uit te hollen met een parisiennelepel. Bewaar de binnenkant van je groenten om achteraf soep te maken.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 441; energie (kCal): 106; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 4,1; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 679,35
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Gevulde groenten
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Pijnboompitten
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    90 gr
    88,78 €/kg
    €7,99
    S2021011900496970000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Parmigiano reggiano | BOB
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    100 gr
    21,90 €/kg
    €2,19
    F2018070600020220000
  • Geitenkaas | Zacht | Porties
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    200 gr
    23,45 €/kg
    €4,69
    F2006052400184400000