Recept zoekresultatenGepocheerde eieren, salade van rode bieten met superzaden, vinaigrette van mandarijn
Delhaize logo
  • Gepocheerde eieren, salade van rode bieten met superzaden, vinaigrette van mandarijn

Gepocheerde eieren, salade van rode bieten met superzaden, vinaigrette van mandarijn

Gepocheerde eieren, salade van rode bieten met superzaden, vinaigrette van mandarijn
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 5 el mengeling van zonnebloem-, pompoen- en sesampitten
  • 4 eieren
  • 200 g rauwe kleine rode bieten met steeltjes en blaadjes
  • 1 klein boeket koriander
  • zout
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 2 plukjes kervel
  • 2 takjes dragon
  • 1/2 granaatappel, goed rijp
  • 2 mandarijnen
  • 3 el koolzaadolie
  • 1 scheutje wijnazijn
  • zwarte peper
  • 1 l water
  • 5 el mengeling van zonnebloem-, pompoen- en sesampitten
  • 4 eieren
  • 200 g rauwe kleine rode bieten met steeltjes en blaadjes
  • 1 klein boeket koriander
  • zout
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 2 plukjes kervel
  • 2 takjes dragon
  • 1/2 granaatappel, goed rijp
  • 2 mandarijnen
  • 3 el koolzaadolie
  • 1 scheutje wijnazijn
  • zwarte peper
  • 1 l water

Begin met koken

: 20 min. + 1 nacht weken
1
Een dag op voorhand laat je de zaden weken in koud water dat je tweemaal ververst. Spoelen en laten uitlekken.
2
Schil de bieten. Hou de zachte steeltjes en de blaadjes apart. Snij de bieten in schijfjes. Haal de pitten uit de granaatappel. Maak een vinaigrette met het sap van de mandarijnen, de koolzaadolie, peper en zout. Doe de bieten, de granaatappelpitten en de zaden in een slakom en meng ze met de vinaigrette.
3
Was de blaadjes van de bieten en de afgeplukte kruiden. Zwier ze droog.
4
Breng het water aan de kook met een scheutje wijnazijn en zout. Breek een ei in een kommetje. Zet het vuur lager wanneer het water kookt en giet het ei voorzichtig in het water. Zorg ervoor dat eiwit en eigeel samenblijven en laat 2 à 2,5 minuten pocheren naargelang de grootte van het ei. Haal het gepocheerde ei met een schuimspaan uit het water en leg het in een slakom met koud water om het kookproces te stoppen. Spoel nadien met azijn. Leg het ei op keukenpapier en snij de randen eraf om het mooi rond geheel te bekomen. Herhaal dit voor alle andere eieren.
5
Leg een ei op elk bord. Verdeel de bietensalade en de kruidenmengeling over de borden.
1
Een dag op voorhand laat je de zaden weken in koud water dat je tweemaal ververst. Spoelen en laten uitlekken.
2
Schil de bieten. Hou de zachte steeltjes en de blaadjes apart. Snij de bieten in schijfjes. Haal de pitten uit de granaatappel. Maak een vinaigrette met het sap van de mandarijnen, de koolzaadolie, peper en zout. Doe de bieten, de granaatappelpitten en de zaden in een slakom en meng ze met de vinaigrette.
3
Was de blaadjes van de bieten en de afgeplukte kruiden. Zwier ze droog.
4
Breng het water aan de kook met een scheutje wijnazijn en zout. Breek een ei in een kommetje. Zet het vuur lager wanneer het water kookt en giet het ei voorzichtig in het water. Zorg ervoor dat eiwit en eigeel samenblijven en laat 2 à 2,5 minuten pocheren naargelang de grootte van het ei. Haal het gepocheerde ei met een schuimspaan uit het water en leg het in een slakom met koud water om het kookproces te stoppen. Spoel nadien met azijn. Leg het ei op keukenpapier en snij de randen eraf om het mooi rond geheel te bekomen. Herhaal dit voor alle andere eieren.
5
Leg een ei op elk bord. Verdeel de bietensalade en de kruidenmengeling over de borden.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Brunch,Pasen
Lunch
Herfst,Winter
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Geroosterde Zonnebloemzaden
El Corte Ingles Geroosterde Zonnebloemzaden
130 gr
1
39
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Bieten | Rood | Oud-Hollands recept
Hak Bieten | Rood | Oud-Hollands recept
355 gr
1+1 gratis
2
39
Koriander | Verpakt
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr
1
55
Bladpeterselie | Verpakt
Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
100 gr
1
49
Kervel
Delhaize Kervel
100 gr
2
39
Dragon | Verpakt
Delhaize Dragon | Verpakt
20 gr
1
79
Granaatappel | Per stuk | Cat1
Delhaize Granaatappel | Per stuk | Cat1
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
2
09
Mandarijnen
Delhaize Mandarijnen
100 gr
0
59
Koolzaadolie | Zuiver | Bio
Delhaize Koolzaadolie | Zuiver | Bio
50 cl
Bio
    3
    69

    Reeds in je keuken

    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
    1
    19
    Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    Evian Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    6 x 50 cl
    -20% voor 3
    4
    69
    Totaal:
    €19,06