Recept zoekresultatenGepocheerde eieren, salade van rode bieten met superzaden, vinaigrette van mandarijn
Delhaize logo
  • Gepocheerde eieren, salade van rode bieten met superzaden, vinaigrette van mandarijn

Gepocheerde eieren, salade van rode bieten met superzaden, vinaigrette van mandarijn

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Brunch,Pasen
Lunch
Gepocheerde eieren, salade van rode bieten met superzaden, vinaigrette van mandarijn

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 eetlepels mengeling van zonnebloem-, pompoen- en sesampitten
  • 4 eieren
  • 200 g rauwe kleine rode bieten met steeltjes en blaadjes
  • 1 klein boeket koriander
  • zout
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 2 plukjes kervel
  • 2 takjes dragon
  • 1/2 granaatappel, goed rijp
  • 2 mandarijnen
  • 3 eetlepels koolzaadolie
  • 1 scheutje wijnazijn
  • zwarte peper van de molen
  • 1 l water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Koolzaadolie | Zuiver | Bio
    50 cl
    7,38 €/l
    €3,69
    S2001040900005320000
  • Kruiden | Dragon
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010700011640000
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 1 nacht weken

    1. Een dag op voorhand laat je de zaden weken in koud water dat je tweemaal ververst. Spoelen en laten uitlekken.
    2. Schil de bieten. Hou de zachte steeltjes en de blaadjes apart. Snij de bieten in schijfjes. Haal de pitten uit de granaatappel. Maak een vinaigrette met het sap van de mandarijnen, de koolzaadolie, peper en zout. Doe de bieten, de granaatappelpitten en de zaden in een slakom en meng ze met de vinaigrette.
    3. Was de blaadjes van de bieten en de afgeplukte kruiden. Zwier ze droog.
    4. Breng het water aan de kook met een scheutje wijnazijn en zout. Breek een ei in een kommetje. Zet het vuur lager wanneer het water kookt en giet het ei voorzichtig in het water. Zorg ervoor dat eiwit en eigeel samenblijven en laat 2 à 2,5 minuten pocheren naargelang de grootte van het ei. Haal het gepocheerde ei met een schuimspaan uit het water en leg het in een slakom met koud water om het kookproces te stoppen. Spoel nadien met azijn. Leg het ei op keukenpapier en snij de randen eraf om het mooi rond geheel te bekomen. Herhaal dit voor alle andere eieren.
    5. Leg een ei op elk bord. Verdeel de bietensalade en de kruidenmengeling over de borden.

    Kooktip

    Giet een flinke scheut azijn in het kookwater om de gepocheerde eieren te doen slagen. De zuurtegraad bevordert het stollen van de eiwitten. Belangrijk, kook ze één voor één!

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Vegetarisch
    Brunch,Pasen
    Lunch
    Herfst,Winter
    Lunch
    • Gepocheerde eieren, salade van rode bieten met superzaden, vinaigrette van mandarijn

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Koolzaadolie | Zuiver | Bio
    50 cl
    7,38 €/l
    €3,69
    S2001040900005320000
  • Kruiden | Dragon
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015010700011640000
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000
  • Eieren | Medium | Vrije uitloop
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    6 st
    0,33 €/st
    €1,99
    F2010083100116000000