Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COL8!> Profiteer ervan! <

Productterugroeping:« 200G DLL COOKIES DOUBLE CHOCOLATE van het merk Delhaize »Lees meer >

Recept zoekresultatenGemarmerde taart met frambozen en yoghurt
Delhaize logo
  • Gemarmerde taart met frambozen en yoghurt

Gemarmerde taart met frambozen en yoghurt

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

€

Score

4 op 5
Kids,Romantisch diner
Dessert
Gemarmerde taart met frambozen en yoghurt

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 50 g boter
  • 1 pakje cookies met chocolade « Bio » (van 200 g)
  • 500 g frambozen
  • 3 potjes Griekse yoghurt
  • 7 gelatineblaadjes (2 g per blaadje)
  • 125 g griessuiker
  • rode bessen, munt en frambozen voor de versiering
  • 75 g griessuiker (voor de frambozen)

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Cookie | Chocolade | Bio

Farm Brothers

Cookie | Chocolade | Bio

102 gr

Bio

€3,19

Frambozen

Delhaize

Frambozen

2 × 250 gr

€6,18

Yoghurt | Griekse wijze | lactose vrij

Dilea

Yoghurt | Griekse wijze | lactose vrij

2 × 4 x 90 gr

€9,10

Voedingsgelatine | 9 blaadjes

Vahiné

Voedingsgelatine | 9 blaadjes

17 gr

€2,29

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Rode bessen

Delhaize

Rode bessen

100 gr

€2,89

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,29

Totaal:
€27,94

Begin met koken

  1. Week 4/7 van de gelatineblaadjes in koud water.
  2. Mix de frambozen met de suiker (met de frambozen).
  3. Doe deze niet uitgeknepen gelatineblaadjes in een steelpan en laat smelten op een heel zacht vuur. Neem van het vuur, voeg geleidelijk aan de coulis toe en meng voorzichtig. Bewaar in de koelkast.
  4. Week de andere gelatineblaadjes in koud water.
  5. Verkruimel de cookies, voeg de gesmolten boter toe en meng goed.
  6. Open een springvorm (diameter 25 cm) en neem er de bodem uit. Leg 2 lange repen cellofaan kruisgewijs op de cirkel, druk aan en leg de bodem langs boven terug in de vorm. Sluit de vorm (de cellofaan bedekt dus de wanden en gaat onder de bodem door).
  7. Doe het cookies-botermengsel in de vorm en druk goed aan tot een vaste laag. Zet in de koelkast.
  8. Meng de yoghurt en de resterende suiker.
  9. Doe de 3 niet uitgeknepen gelatineblaadjes in een steelpan en laat smelten op een heel zacht vuur. Neem van het vuur, voeg geleidelijk aan de yoghurt toe en meng voorzichtig.
  10. Schep de 2 bereidingen, lepel per lepel, in de vorm en wissel de kleuren af. Meng even, oppervlakkig, om een gemarmerd effect te bekomen. Dek af met een bord en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
  11. Neem uit de vorm en dien fris op, versierd met de vruchten en munt.

Kooktip

  • Je kan de helft van de yoghurt vervangen door mascarpone.
  • Neem voor het serveren de cellofaan en alleen de ring van de springvorm weg: laat de taart op de bodem staan.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Kids,Romantisch diner
Overig
Zomer
Dessert
  • Gemarmerde taart met frambozen en yoghurt

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Cookie | Chocolade | Bio

Farm Brothers

Cookie | Chocolade | Bio

102 gr

Bio

€3,19

Frambozen

Delhaize

Frambozen

2 × 250 gr

€6,18

Yoghurt | Griekse wijze | lactose vrij

Dilea

Yoghurt | Griekse wijze | lactose vrij

2 × 4 x 90 gr

€9,10

Voedingsgelatine | 9 blaadjes

Vahiné

Voedingsgelatine | 9 blaadjes

17 gr

€2,29

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Rode bessen

Delhaize

Rode bessen

100 gr

€2,89

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,29

Totaal:
€27,94