Gemarineerde ribbetjes met marinade van provençaalse kruiden
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
> 30 min.Budget
€€Score
Nog niet beoordeeldLactose vrij
Barbecue
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 Porties
4 Porties
- 1 eetlepel olijfolie extra zuiver
- 1 kg vleesribben
- grof zeezout
- peper
- enkele takjes krulpeterselie (voor de marinade)
- enkele takjes verse rozemarijn (voor de marinade)
- 1 dl olijfolie (voor de marinade)
- enkele takjes verse tijm (voor de marinade)
- 2 petites gousses knoflookteentjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
Begin met koken
Bereidingstijd: marinade: 15 min. + 30 min. rusttijd & ribbetjes: 1 à 12 u marineertijd + 40 min. gaartijd
- Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat een halfuurtje trekken zodat de smaken en geuren goed vrijkomen.
- Haal de ribbetjes uit de koelkast en laat ze minstens 1 u marineren alvorens ze te bakken.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Haal de ribbetjes uit de marinade en kruid met peper en grof zeezout.
- Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en laat die goed heet worden. Bak de ribbetjes langs beide kanten.
- Neem een ovenschaal of braadslede, schik er de ribbetjes in en laat ze voor ± 40 min. garen.
- Haal de ribbetjes uit de oven en dien meteen op.
Kooktip
Goed om te weten: maak de marinade een dagje van tevoren. Zo kan het vlees zeker de heerlijke smaken van de marinade opnemen.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Lactose vrij
Barbecue
Diner
Zomer
Hoofdgerecht