Bereidingstijd: marinade: 15 min. + 30 min. rusttijd & ribbetjes: 1 à 12 u marineertijd + 40 min. gaartijd
- Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat een halfuurtje trekken zodat de smaken en geuren goed vrijkomen.
- Haal de ribbetjes uit de koelkast en laat ze minstens 1 u marineren alvorens ze te bakken.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Haal de ribbetjes uit de marinade en kruid met peper en grof zeezout.
- Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en laat die goed heet worden. Bak de ribbetjes langs beide kanten.
- Neem een ovenschaal of braadslede, schik er de ribbetjes in en laat ze voor ± 40 min. garen.
- Haal de ribbetjes uit de oven en dien meteen op.
Kooktip
Goed om te weten: maak de marinade een dagje van tevoren. Zo kan het vlees zeker de heerlijke smaken van de marinade opnemen.