Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenGemakkelijke grijzegarnalenbouillabaisse
Delhaize logo
  • Gemakkelijke grijzegarnalenbouillabaisse
Gemakkelijke grijzegarnalenbouillabaisse

Gemakkelijke grijzegarnalenbouillabaisse

Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

6 porties
  • 250 g hele grijze garnalen
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 1 venkel
  • 300 g knolselder
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 g gepelde tomatenblokjes
  • 1/2 citroen
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 1/4 bussel tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 dl zure room Isigny
  • 6 dl visfond
  • 3 el tomatenconcentraat
  • 4 el olijfolie
  • Espelettepeper
  • peper
  • 250 g hele grijze garnalen
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 1 venkel
  • 300 g knolselder
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 g gepelde tomatenblokjes
  • 1/2 citroen
  • 1/2 bussel bladpeterselie
  • 1/4 bussel tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 dl zure room Isigny
  • 6 dl visfond
  • 3 el tomatenconcentraat
  • 4 el olijfolie

Begin met koken

: 30 min. + 40 min. kooktijd
1
Snijd de venkel en de geschilde knolselder in blokjes. Hak de uien.
2
Fruit de hele grijze garnalen op een heel hoog vuur in een kookpot met de hete olijfolie, tot ze mooi kleuren. Giet er 1,5 l water bij, de visfond en meng. Voeg de gepelde tomatenblokjes toe, samen met het tomatenconcentraat, de gesneden groenten, de gepelde hele teentjes knoflook, de peterselie, de tijm en de rozemarijn. Breng aan de kook en laat 40 min. pruttelen.
3
Haal de tijm en de rozemarijn uit de soep. Mix ze fijn (liefst met een goede blender), giet ze door een puntzeef en druk goed aan om er zoveel mogelijk soep uit te persen. Voeg naar eigen smaak citroensap en Espelettepeper toe.
4
Dien heel warm op. Werk de borden af met grijze garnalen en een toef zure room.
1
Snijd de venkel en de geschilde knolselder in blokjes. Hak de uien.
2
Fruit de hele grijze garnalen op een heel hoog vuur in een kookpot met de hete olijfolie, tot ze mooi kleuren. Giet er 1,5 l water bij, de visfond en meng. Voeg de gepelde tomatenblokjes toe, samen met het tomatenconcentraat, de gesneden groenten, de gepelde hele teentjes knoflook, de peterselie, de tijm en de rozemarijn. Breng aan de kook en laat 40 min. pruttelen.
3
Haal de tijm en de rozemarijn uit de soep. Mix ze fijn (liefst met een goede blender), giet ze door een puntzeef en druk goed aan om er zoveel mogelijk soep uit te persen. Voeg naar eigen smaak citroensap en Espelettepeper toe.
4
Dien heel warm op. Werk de borden af met grijze garnalen en een toef zure room.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Winter
Voorgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

Delhaize

Gekooktegrijze garnalen | Noordzee

3 × 100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€22,47

Gekookte Gambas | Bio

Delhaize

Gekookte Gambas | Bio

300 gr

Bio

€6,79

Venkel

Delhaize

Venkel

500 gr

€1,69

Knolselderblokjes

Delhaize

Knolselderblokjes

600 gr

€1,09

Tomaten | Gepeld

Delhaize

Tomaten | Gepeld

800 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,39

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

12 x 10 gr

€2,99

Tomaten | Concentraat | Bio

Delhaize

Tomaten | Concentraat | Bio

140 gr

Bio

€0,85

Kruiden | Espelettepeper

Market Fresh

Kruiden | Espelettepeper

40 gr

€8,99

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€53,21