Recept zoekresultatenGefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Delhaize logo
  • Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum

Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum

door Wout Bru

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 2 vaste tomaat
  • 10 kerstomaatjes
  • 50 cl sinaasappelsap
  • 20 cl eiwitten
  • 2 kippenfilets
  • 200 g panco (Japans grof paneermeel)
  • 3 eieren
  • 2 el mosterd
  • 10 cl xeresazijn
  • 50 cl druivenpitolie
  • olijfolie
  • 2 bosjes verse basilicum
  • 1 bosje verse dragon
  • peperbolletjes
  • enkele slablaadjes
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomaten | 6Stukken
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2008040200321120000
  • Gemengde sla
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    12,60 €/kg
    €1,89
    F2014101000323500000
  • Kruiden | Peper | Wit | Bollen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015011500012910000
  • Dragon
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077670000
  • Begin met koken

    Dompel alle tomaten gedurende 10 seconden onder in kokend water, haal ze eruit en laat afkoelen in ijskoud water. Ontpit de grote tomaten en snij ze in stukken. Bestrooi met een beetje suiker, peper en zout en giet er een beetje olijfolie over. Konfijt ze vervolgens gedurende 1 uur in een voorverwarmde oven (90°C). Smelt 30 g suiker in een pannetje en blus met het sinaasappelsap. Doe er vervolgens de dragon en de peperbolletjes in. Haal de kerstomaatjes uit het ijswater en doe ze in deze mengeling om verder af te koelen. Mix de mosterd, samen met de eieren, een snuifje peper en zout, de Xeresazijn en de druivenpitolie in de blender, voeg op het einde de verse basilicum toe. Klop het eiwit lichtjes op met de kruiden en haal de in stukken gesneden kipfilet erdoor. Bedek ze daarna met de panco. Frituur de stukken kippenfilet in een frituurpan.

    Afwerking
    Werk het bord af met enkele blaadjes sla, de zoetzure tomaatjes en lepel er wat vinaigrette over.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Diner
    Lente,Zomer
    Hoofdgerecht
    • Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomaten | 6Stukken
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2008040200321120000
  • Gemengde sla
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    12,60 €/kg
    €1,89
    F2014101000323500000
  • Kruiden | Peper | Wit | Bollen
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015011500012910000
  • Dragon
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    79,50 €/kg
    €1,59
    F2021022500077670000