Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGebraad van knapperig spek en zoete-aardappelpuree met ras el hanout
Delhaize logo
  • Gebraad van knapperig spek en zoete-aardappelpuree met ras el hanout

Gebraad van knapperig spek en zoete-aardappelpuree met ras el hanout

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Vaderdag,Eindejaar
Hoofdgerecht
Gebraad van knapperig spek en zoete-aardappelpuree met ras el hanout

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 700 g vers spek uit één stuk
  • 1 theelepel 5-kruidenpoeder
  • 1/2 eetlepel arachideolie
  • 500 g zoete aardappelen
  • 30 g boter
  • 1 theelepel ras el hanout
  • zwarte peper van de molen
  • zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zoete | Aardappelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    2,99 €/kg
    €2,99
    F2022061500101940000
  • Reeds in je keuken
  • Olie | Wok | 500 ml
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    50 cl
    12,70 €/l
    €6,35
    S2018120600135630000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    12,36 €/kg
    €3,09
    F1981081800104400000
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    30,00 €/kg
    €1,35
    S2021021000507950000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 2 u. 15 min. rusten + 1u. 5 min. kooktijd

    1. Snij de zwoerd van het spek in met een mes en maak dwarsinkepingen. Meng het zout met het 5-kruidenpoeder. Wrijf de zwoerd in met deze mengeling, strijk vervolgens in met olie.
    2. Plaats het spek, zwoerd naar boven, in een ovenschotel, bedek met folie en laat 2 u rusten.
    3. Schil de zoete aardappelen en stoom ze. Mix zet tot een fijne muree met de boter, ras el hanout, zout en peper.
    4. Verwarm de oven voor op 230°C.
    5. Verwijder de vershoudfolie en bak het spek in de oven gedurende 15 min op 230°C. Verlaag de temperatuur tot 180°C en bak nog 50 min. verder. Haal uit de oven en laat het vlees 15 min. warm rusten.
    6. Op het bord Snij het spek in dikke schijven en serveer met de zoete-aardappelpuree.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Vaderdag,Eindejaar
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Gebraad van knapperig spek en zoete-aardappelpuree met ras el hanout

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zoete | Aardappelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    2,99 €/kg
    €2,99
    F2022061500101940000
  • Reeds in je keuken
  • Olie | Wok | 500 ml
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    50 cl
    12,70 €/l
    €6,35
    S2018120600135630000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    12,36 €/kg
    €3,09
    F1981081800104400000
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    30,00 €/kg
    €1,35
    S2021021000507950000