Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenGebakken roodbaarsfilet met kruidenpuree en kappertjessaus
Delhaize logo
  • Gebakken roodbaarsfilet met kruidenpuree en kappertjessaus

Gebakken roodbaarsfilet met kruidenpuree en kappertjessaus

Duur

< 30 min.

Score

5 op 5
Gluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
Gebakken roodbaarsfilet met kruidenpuree en kappertjessaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g roodbaarsfilet
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 1 rode ui
  • 50 g rucola
  • 50 g bladpeterselie
  • 3 takjes dille
  • 3 takjes tijm
  • 3 el kappertjes
  • 1 dl melk
  • 1 el olijfolie
  • 50 g geklaarde boter
  • 100 g boter
  • 1 kl nootmuskaat
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemige Aardappelen | Primeur
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    1,68 €/kg
    €3,35
    F1986053100381300000
  • Rode uien | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    750 gr
    1,72 €/kg
    €1,29
    F2015060500314850000
  • Rucola | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2005040100313420000
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze gaar in gezouten kokend water met de helft van de tijm. Schil de rode ui en snijd hem in 4 en dan in kwartjes. Hak de rucola, de peterselie en de dille fijn. Giet de aardappelen af en laat ze nog even drogen op het vuur. Meng de boter, de melk, de rode ui en de groene kruiden onder de puree en breng hem op smaak met peper, zout en de nootmuskaat.
    2. Smelt de geklaarde boter in een pannetje en voeg er de kappertjes en de rest van de tijm aan toe. Kruid goed af met peper en een beetje zout.
    3. Besprenkel de roodbaars met de olijfolie en bak ze aan de 2 zijden gedurende 2 minuten.
    4. Schik de kruidenpuree op de borden en schik er de vis op. Werk af met de kappertjessaus en nog een extra draai van de pepermolen.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Moederdag
    Herfst,Winter
    Hoofdgerecht
    • Gebakken roodbaarsfilet met kruidenpuree en kappertjessaus

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bloemige Aardappelen | Primeur
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    1,68 €/kg
    €3,35
    F1986053100381300000
  • Rode uien | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    750 gr
    1,72 €/kg
    €1,29
    F2015060500314850000
  • Rucola | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2005040100313420000
  • Bladpeterselie Verpakt
    100 gr
    14,90 €/kg
    €1,49
    F2019013100030620000