Recept zoekresultatenGebakken roodbaarsfilet met kruidenpuree en kappertjessaus
Delhaize logo
  • Gebakken roodbaarsfilet met kruidenpuree en kappertjessaus

Gebakken roodbaarsfilet met kruidenpuree en kappertjessaus

Duur

< 30 min.

Score

5 op 5
Gluten vrij
Moederdag
Hoofdgerecht
Gebakken roodbaarsfilet met kruidenpuree en kappertjessaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 800 g roodbaarsfilet
  • 800 g bloemige aardappelen
  • 1 rode ui
  • 50 g rucola
  • 50 g bladpeterselie
  • 3 takjes dille
  • 3 takjes tijm
  • 3 el kappertjes
  • 1 dl melk
  • 1 el olijfolie
  • 50 g geklaarde boter
  • 100 g boter
  • 1 kl nootmuskaat
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Roodbaarshaas

Delhaize

Roodbaarshaas

4 × +/- 250 gr

+/-€31,48

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Rucola | Rode biet

Delhaize

Rucola | Rode biet

75 gr

€1,79

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Dille | kruiden | Verpakt

Delhaize

Dille | kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Kappertjes | Surfines

Delhaize

Kappertjes | Surfines

60 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Zachte boter | Opgeklopt

Balade

Zachte boter | Opgeklopt

2 × 130 gr

€5,98

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

365

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,19

Reeds in je keuken

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€51,14

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze gaar in gezouten kokend water met de helft van de tijm. Schil de rode ui en snijd hem in 4 en dan in kwartjes. Hak de rucola, de peterselie en de dille fijn. Giet de aardappelen af en laat ze nog even drogen op het vuur. Meng de boter, de melk, de rode ui en de groene kruiden onder de puree en breng hem op smaak met peper, zout en de nootmuskaat.
  2. Smelt de geklaarde boter in een pannetje en voeg er de kappertjes en de rest van de tijm aan toe. Kruid goed af met peper en een beetje zout.
  3. Besprenkel de roodbaars met de olijfolie en bak ze aan de 2 zijden gedurende 2 minuten.
  4. Schik de kruidenpuree op de borden en schik er de vis op. Werk af met de kappertjessaus en nog een extra draai van de pepermolen.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Moederdag
Herfst,Winter
Hoofdgerecht
  • Gebakken roodbaarsfilet met kruidenpuree en kappertjessaus

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Roodbaarshaas

Delhaize

Roodbaarshaas

4 × +/- 250 gr

+/-€31,48

Aardappel | Vastkokend 1kg

Delhaize

Aardappel | Vastkokend 1kg

1 kg

€2,79

Rode uien | Netje

Delhaize

Rode uien | Netje

400 gr

€1,99

Rucola | Rode biet

Delhaize

Rucola | Rode biet

75 gr

€1,79

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Dille | kruiden | Verpakt

Delhaize

Dille | kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Kappertjes | Surfines

Delhaize

Kappertjes | Surfines

60 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Zachte boter | Opgeklopt

Balade

Zachte boter | Opgeklopt

2 × 130 gr

€5,98

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

365

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,19

Reeds in je keuken

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€51,14