Recept zoekresultatenGebakken rijst "land en zee"
Recept zoekresultatenGebakken rijst "land en zee"
Delhaize logo
  • Gebakken rijst "land en zee"
    Nutri-Score B

Gebakken rijst "land en zee"

Gebakken rijst "land en zee"B
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 250 g Thaise rijst
  • 150 g roze garnalen
  • 250 g gepelde steak
  • 400 g wokmix
  • 5 el sojasaus
  • 1 scharrelei
  • 5 el arachideolie
  • sweet chili sauce (facultatief)
  • olijfolie
  • 250 g Thaise rijst
  • 150 g roze garnalen
  • 250 g gepelde steak
  • 400 g wokmix
  • 5 el sojasaus
  • 1 scharrelei
  • 5 el arachideolie
  • sweet chili sauce (facultatief)
  • olijfolie

Begin met koken

  1. 1
    Kook de rijst 10 minuten in een grote hoeveelheid kokend water.
  2. 2
    Verwarm ondertussen 1/5 arachideolie in een wok of een grote pan. Doe er een ei in en maak een omelet. Haal de omelet uit de pan en leg hem op een bord.
  3. 3
    Doe opnieuw 1/5 arachideolie in de wok en bak er de fijngesneden rundsreepjes in. Haal de reepjes uit de pan wanneer ze goed gebakken zijn. Voeg opnieuw 1/5 arachideolie toe en bak de groentjes 2 minuten op een hoog vuur. Dek af en laat nog twee minuutjes sudderen.
  4. 4
    Giet de gekookte rijst af en spoel ze even onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en voeg toe aan de wok. Doe er het vlees, de garnalen, de gehakte omelet, de rest van de arachideolie en de sojasaus bij. Bak 2 minuten op een hoog vuur en blijf roeren. Dien onmiddellijk op met wat extra sojasaus en naar smaak wat sweet chilisaus.
  1. 1
    Kook de rijst 10 minuten in een grote hoeveelheid kokend water.
  2. 2
    Verwarm ondertussen 1/5 arachideolie in een wok of een grote pan. Doe er een ei in en maak een omelet. Haal de omelet uit de pan en leg hem op een bord.
  3. 3
    Doe opnieuw 1/5 arachideolie in de wok en bak er de fijngesneden rundsreepjes in. Haal de reepjes uit de pan wanneer ze goed gebakken zijn. Voeg opnieuw 1/5 arachideolie toe en bak de groentjes 2 minuten op een hoog vuur. Dek af en laat nog twee minuutjes sudderen.
  4. 4
    Giet de gekookte rijst af en spoel ze even onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en voeg toe aan de wok. Doe er het vlees, de garnalen, de gehakte omelet, de rest van de arachideolie en de sojasaus bij. Bak 2 minuten op een hoog vuur en blijf roeren. Dien onmiddellijk op met wat extra sojasaus en naar smaak wat sweet chilisaus.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 622; energie (kCal): 148; vetten (g): 6,2; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 15,6; suikers (g): 3,1; vezels (g): ; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 603,54
Aziatisch
Gluten vrij
Moederdag,Vaderdag,Viande - moins de 3€,Poisson- moins de 3€
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • chilisaus

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Rijst | Thai | Jasmijn | Kookbuiltje
    4 x 125 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    1
    19
  • Delhaize Roze garnalen | Gekookt & gepeld
    150 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    4
    19
  • Delhaize Burger | Rund | Bio
    +/- 260 gr
    Bio
      +/-€
      5
      33
    • Delhaize Wok | Chilipeper | Rood
      400 gr
      2
      79
    • Suzi Wan Saus | Soja
      14,3 cl
      4
      15
    • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
      4 st
      1
      99
    • Reeds in je keuken

    • Delhaize Olie | Arachide
      1 l
      • Kleine Leeuw, kleine prijs
      3
      19
    • Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      39

    Totaal:

    +/-€19,64