Recept zoekresultatenGanzenlever en kleine appelcrumbles met speculaas
Delhaize logo
  • Ganzenlever en kleine appelcrumbles met speculaas
    D

Ganzenlever en kleine appelcrumbles met speculaas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Eindejaar,Sinterklaas
Voorgerecht
Ganzenlever en kleine appelcrumbles met speculaasD

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • 50 g bloem
  • 50 g blonde kandijsuiker
  • 1 dikke Jonagold appel (ong. 280 g)
  • 50 g koude, gezouten boter
  • 4 schijfjes ganzenlever
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 4 speculaas (35 g)
  • 4 keer een handvol veldsla

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Boter | Gezouten
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    250 gr
    16,36 €/kg
    €4,09
    F1981081800104500000
  • Cassonade | Blond |  Doy
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015072200380920000
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    30,89 €/kg
    €1,39
    S2021021000507870000
  • Olijfolie | Culinaire
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
    S2019081300291230000
  • Begin met koken

    1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
    2. Verkruimel de speculaas en doe samen met de bloem, de cassonade en de in kleine blokjes gesneden boter in een kom. Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot kruimels (zeker geen bol deeg).
    3. Schil de appel, snij in blokjes en verdeel over 4 kleine ovenschaaltjes. Bedek met het crumbledeeg en bak 25 min. in de oven. Laat 5 min. afkoelen.
    4. Haal de schijfjes ganzenlever voorzichtig uit de verpakking en leg op borden. Besprenkel de veldsla met olie, azijn, zout en peper. Verdeel over de borden, voeg er de crumble bij en dien op.

    Kooktip

    Vervang de appel door een peer of zachte pruim.

    Om de speculaas te verkruimelen: doe de speculoos in een diepvrieszakje en rol erover met een deegrol of klop erop met een pollepel.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1360; energie (kCal): 328; vetten (g): 25,1; verzadigde vetten (g): 10,6; koolhydraten (g): 21,8; suikers (g): 13,3; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 3,7; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 483,8
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Eindejaar,Sinterklaas
    Diner
    Voorgerecht
    • Ganzenlever en kleine appelcrumbles met speculaas
      D

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Boter | Gezouten
    nutri-score-bordered-e.external.cd2af645.svg
    250 gr
    16,36 €/kg
    €4,09
    F1981081800104500000
  • Cassonade | Blond |  Doy
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015072200380920000
  • Reeds in je keuken
  • Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    45 gr
    30,89 €/kg
    €1,39
    S2021021000507870000
  • Olijfolie | Culinaire
    nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
    S2019081300291230000