Recept zoekresultatenCrumble met rode vruchten en speculaas
Recept zoekresultatenCrumble met rode vruchten en speculaas
Delhaize logo
  • Crumble met rode vruchten en speculaas
    Nutri-Score C

Crumble met rode vruchten en speculaas

Crumble met rode vruchten en speculaasC
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 100 g bloem
  • 150 g blonde kandijsuiker
  • 100 g koude, gezouten boter
  • 3 el gemalen amandelen
  • 500 g rode vruchten naar keuze (behalve aardbeien)
  • 50 g speculaas
  • 100 g bloem
  • 150 g blonde kandijsuiker
  • 100 g koude, gezouten boter
  • 3 el gemalen amandelen
  • 500 g rode vruchten naar keuze (behalve aardbeien)
  • 50 g speculaas

Begin met koken

  1. 1
    Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. 2
    Neem 6 schaaltjes voor crème brûlée en bedek de bodem van elk schaaltje met ½ eetlepel gemalen amandelen.
  3. 3
    Doe het fruit in een kom. Als je voor kersen kiest, halveer ze dan en haal er de pit uit, snij ook braambessen in 2. Voeg 50 g kandijsuiker toe, meng goed en verdeel over de schaaltjes.
  4. 4
    Verkruimel de speculaaskoekjes en doe ze met de bloem, 100 g kandijsuiker en de in kleine stukjes gesneden boter in een kom. Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot kruimels (zeker geen bol deeg). Verdeel over het fruit.
  5. 5
    Bak 25 min in de oven.
  6. 6
    Serveer warm met een bol vanille-ijs, lauw met wat vanillesaus of koud zonder iets bij.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. 2
    Neem 6 schaaltjes voor crème brûlée en bedek de bodem van elk schaaltje met ½ eetlepel gemalen amandelen.
  3. 3
    Doe het fruit in een kom. Als je voor kersen kiest, halveer ze dan en haal er de pit uit, snij ook braambessen in 2. Voeg 50 g kandijsuiker toe, meng goed en verdeel over de schaaltjes.
  4. 4
    Verkruimel de speculaaskoekjes en doe ze met de bloem, 100 g kandijsuiker en de in kleine stukjes gesneden boter in een kom. Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot kruimels (zeker geen bol deeg). Verdeel over het fruit.
  5. 5
    Bak 25 min in de oven.
  6. 6
    Serveer warm met een bol vanille-ijs, lauw met wat vanillesaus of koud zonder iets bij.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1078; energie (kCal): 259; vetten (g): 12,7; verzadigde vetten (g): 6,7; koolhydraten (g): 31,9; suikers (g): 21,6; vezels (g): 3,9; eiwitten (g): 3,2; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 573,68
Amerikaans
Vegetarisch
Kids
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Tienen-Tirlemont Cassonade
    500 gr
    1
    65
  • Paysan Breton Boter | Gezouten
    125 gr
    2
    59
  • Delhaize Amandelpoeder
    200 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    2
    09
  • Delhaize Bosvruchten
    2 × 250 gr
    • Diepvriesproduct
    2
    69
  • Jules Destrooper Speculooskoekjes | Chocolade
    100 gr
    3
    09
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    39

Totaal:

€14,80