Recept zoekresultatenFazant op Brabantse wijze
Delhaize logo
A
Fazant op Brabantse wijzeA

Fazant op Brabantse wijze

Moeilijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 fazant
  • 8 kopjes witloof
  • tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 el mosterd
  • 500 g bloem
  • 1/2 l water
  • 1 el boter
  • peper
  • 1 fazant
  • 8 kopjes witloof
  • tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 el mosterd
  • 500 g bloem
  • 1/2 l water
  • 1 el boter
  • peper

Begin met koken

: 25 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Kruid de fazant van binnen en van buiten goed met peper en zout.
3
Korst hem aan in een hete pan met boter.
4
Schik in een braadpan, leg er een laurierblad en wat tijm bij. Leg er de kropjes witloof naast en een klontje boter boven op de fazant.
5
Maak een deeg van water en bloem en rol er een worst van. Zet het deksel op de braadpan en gebruik de deegworst om de pot volledig af te sluiten: leg het deeg op de rand van het deksel en de pot en druk goed aan.
6
Laat de fazant nog 35 min. garen in de oven.
7
Dien op.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Kruid de fazant van binnen en van buiten goed met peper en zout.
3
Korst hem aan in een hete pan met boter.
4
Schik in een braadpan, leg er een laurierblad en wat tijm bij. Leg er de kropjes witloof naast en een klontje boter boven op de fazant.
5
Maak een deeg van water en bloem en rol er een worst van. Zet het deksel op de braadpan en gebruik de deegworst om de pot volledig af te sluiten: leg het deeg op de rand van het deksel en de pot en druk goed aan.
6
Laat de fazant nog 35 min. garen in de oven.
7
Dien op.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 484; energie (kCal): 115; vetten (g): 1,9; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 16,4; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 667,58
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 484; energie (kCal): 115; vetten (g): 1,9; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 16,4; suikers (g): 0,9; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 667,58
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Belgisch
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Witloof | Hydro

Delhaize

Witloof | Hydro

2 × 650 gr

€7,18

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Kruiden | Laurierblaadjes

Santa Maria

Kruiden | Laurierblaadjes

2 × 4 gr

€4,18

Reeds in je keuken

Saus | Mosterd

Devos & Lemmens

Saus | Mosterd

30 cl

€2,05

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles

Chaudfontaine

Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles

6 x 1,5 l

€5,89

Melkerijboter

Delhaize

Melkerijboter

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,05

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€13,25