Recept zoekresultatenEggs Benedict met asperges
Delhaize logo
  • Eggs Benedict met asperges
    B

Eggs Benedict met asperges

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Eggs Benedict met aspergesB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 eieren
  • 400 g witte asperges
  • 2 dl Knorr hollandaisesaus
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 2 keizersbroodjes
  • 1 zout
  • 1 peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Witte | Asperges

Delhaize

Witte | Asperges

500 gr

€9,49

Saus | Asperges |  300 ml

Knorr

Saus | Asperges | 300 ml

30 cl

€2,39

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Keizerbroodjes | Natuur

Delhaize

Keizerbroodjes | Natuur

2 × 300 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,90

Reeds in je keuken

Zeezout | Fijn | Jodium

Delhaize

Zeezout | Fijn | Jodium

125 gr

€0,69

Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen

45 gr

€1,35

Totaal:
€17,36

Begin met koken

  1. Breng een grote steelpan water aan de kook en dompel de eieren voorzichtig met een schuimspaan in het kokende water. Reken naargelang hun grootte 5 à 6 min kooktijd zodra het water opnieuw begint te koken. Laat ze nadien meteen in ijskoud water schrikken.
  2. Verwijder intussen het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Snijd ze in 2 en stoom ze 6 à 7 min.
  3. Pel de zachtgekookte eieren. Warm de saus op volgens de instructies op de verpakking. Snijd de broodjes in 2 en gril ze.
  4. Leg ½ broodje op elk bord, verdeel er de asperges over en overgiet met een beetje saus. Dresseer er de gehalveerde eieren bovenop, werk af met peterselie (versnipperd) en breng lichtjes op smaak met peper en zout. Dien meteen op.
  5. Tip: Voor perfect zachtgekookte eieren, moet je op 2 zaken letten: gebruik enkel eieren op kamertemperatuur en laat het water niet te hard koken, anders beginnen de eieren te stuiteren, kunnen ze openbarsten en kan er eiwit uit vloeien.

Nutritionele informatie

B
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
B
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
  • Eggs Benedict met asperges
    B

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Witte | Asperges

Delhaize

Witte | Asperges

500 gr

€9,49

Saus | Asperges |  300 ml

Knorr

Saus | Asperges | 300 ml

30 cl

€2,39

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Keizerbroodjes | Natuur

Delhaize

Keizerbroodjes | Natuur

2 × 300 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,90

Reeds in je keuken

Zeezout | Fijn | Jodium

Delhaize

Zeezout | Fijn | Jodium

125 gr

€0,69

Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen

45 gr

€1,35

Totaal:
€17,36