• Eendenborstfilets met spinazie, gelakte saus met gember
    Nutri-Score A

Eendenborstfilets met spinazie, gelakte saus met gember

Eendenborstfilets met spinazie, gelakte saus met gemberA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 2 verse bruine kalfsfond (2,2dl)
  • 2 el sojasaus
  • 4 gesnipperde gemberballetjes op siroop
  • 2 grote eendenborstfilets
  • 900 g jonge spinazie
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el geroosterde pinda’s
  • 2 verse bruine kalfsfond (2,2dl)
  • 2 el sojasaus
  • 4 gesnipperde gemberballetjes op siroop
  • 2 grote eendenborstfilets
  • 900 g jonge spinazie
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el geroosterde pinda’s

Begin met koken

: 35 min.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de kalfsfond, de sojasaus, de gembersiroop en de gesnipperde gemberballetjes in een steelpan. Laat voor de helft inkoken op een zacht vuurtje.
  2. 2
    Hak de sjalotten fijn, spoel de spinazie, pel en pers de teentjes knoflook. Hak de pindanoten grof. Houd apart.
  3. 3
    Maak met een scherp mesje ruitvormige inkepingen in het vel van de eendenborstfilets. Bak eerst de velkant goudbruin op een hoog vuur, in een braadpan zonder vetstof, en dan de andere kant. Schuif de eendenborstfilets nog 10 min.in de oven om verder te garen. Draai de filets om, leg ze op een snijplank, bedek ze met aluminiumfolie en laat ze 5 min.rusten.
  4. 4
    Giet 4 el van het vrijgekomen braadvet in een sauteerpan. Voeg de spinazie, de sjalotten en de knoflook toe. Laat de spinazie op een matig vuurtje slinken. Kruid met peper en zout.
  5. 5
    Snijd de eendenborstfilets in plakjes. Serveer ze met de spinazie en de saus. Bestrooi met pindanoten en geef er pommes dauphine bij.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de kalfsfond, de sojasaus, de gembersiroop en de gesnipperde gemberballetjes in een steelpan. Laat voor de helft inkoken op een zacht vuurtje.
  2. 2
    Hak de sjalotten fijn, spoel de spinazie, pel en pers de teentjes knoflook. Hak de pindanoten grof. Houd apart.
  3. 3
    Maak met een scherp mesje ruitvormige inkepingen in het vel van de eendenborstfilets. Bak eerst de velkant goudbruin op een hoog vuur, in een braadpan zonder vetstof, en dan de andere kant. Schuif de eendenborstfilets nog 10 min.in de oven om verder te garen. Draai de filets om, leg ze op een snijplank, bedek ze met aluminiumfolie en laat ze 5 min.rusten.
  4. 4
    Giet 4 el van het vrijgekomen braadvet in een sauteerpan. Voeg de spinazie, de sjalotten en de knoflook toe. Laat de spinazie op een matig vuurtje slinken. Kruid met peper en zout.
  5. 5
    Snijd de eendenborstfilets in plakjes. Serveer ze met de spinazie en de saus. Bestrooi met pindanoten en geef er pommes dauphine bij.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 451; energie (kCal): 108; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 2,1; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1; eiwitten (g): 13,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 758,16
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 451; energie (kCal): 108; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 2,1; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1; eiwitten (g): 13,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 758,16
Gluten vrij
Vaderdag
Hoofdgerecht
Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • St Sever Filet | Eend | Label rouge
    +/- 420 gr

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Fond | Kalf | Bruin
    22 cl
  • Suzi Wan Saus | Soja
    14,3 cl
  • Delhaize Gember | Fijn
    100 gr
  • Delhaize Spinazie | Bio
    3 × 300 gr
    Bio
    • Delhaize Fijngesneden sjalot
      200 gr
    • Delhaize Pindanootjes | Grill-Zout
      100 gr
    • Reeds in je keuken

    • Delhaize Lookbol | Netje
      75 gr

    Totaal:

    €23,34