Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

Recept zoekresultatenEendenborstfilets met spinazie, gelakte saus met gember
Delhaize logo
  • Eendenborstfilets met spinazie, gelakte saus met gember
    A

Eendenborstfilets met spinazie, gelakte saus met gember

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Vaderdag,Eindejaar
Hoofdgerecht
Eendenborstfilets met spinazie, gelakte saus met gemberA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 verse bruine kalfsfond (2,2dl)
  • 2 el sojasaus
  • 4 gesnipperde gemberballetjes op siroop
  • 2 grote eendenborstfilets
  • 900 g jonge spinazie
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el geroosterde pinda’s

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Fond | Kalf | Bruin

Delhaize

Fond | Kalf | Bruin

22 cl

€3,99

Saus | Soja | Tamari

Saitaku

Saus | Soja | Tamari

150 gr

€3,75

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Filet | Eend | St.Sever

St Sever

Filet | Eend | St.Sever

2 × +/- 420 gr

+/-€29,40

Spinazie

Delhaize

Spinazie

2 × 450 gr

€4,58

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Cocktail | Nuts | Nootjes | 200G

Duyvis

Cocktail | Nuts | Nootjes | 200G

200 gr

€1,85

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Totaal:
+/-€46,41

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de kalfsfond, de sojasaus, de gembersiroop en de gesnipperde gemberballetjes in een steelpan. Laat voor de helft inkoken op een zacht vuurtje.
  2. Hak de sjalotten fijn, spoel de spinazie, pel en pers de teentjes knoflook. Hak de pindanoten grof. Houd apart.
  3. Maak met een scherp mesje ruitvormige inkepingen in het vel van de eendenborstfilets. Bak eerst de velkant goudbruin op een hoog vuur, in een braadpan zonder vetstof, en dan de andere kant. Schuif de eendenborstfilets nog 10 min.in de oven om verder te garen. Draai de filets om, leg ze op een snijplank, bedek ze met aluminiumfolie en laat ze 5 min.rusten.
  4. Giet 4 el van het vrijgekomen braadvet in een sauteerpan. Voeg de spinazie, de sjalotten en de knoflook toe. Laat de spinazie op een matig vuurtje slinken. Kruid met peper en zout.
  5. Snijd de eendenborstfilets in plakjes. Serveer ze met de spinazie en de saus. Bestrooi met pindanoten en geef er pommes dauphine bij.

Tip: Vermijd spatten en giet het vrijgekomen braadvet in een kom vóór je de andere kant van de eendenborstfilets goudbruin bakt.


Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 451; energie (kCal): 108; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 2,1; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1; eiwitten (g): 13,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 758,16
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 451; energie (kCal): 108; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 2,1; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1; eiwitten (g): 13,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 758,16
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Vaderdag,Eindejaar
Hoofdgerecht
Lente
Hoofdgerecht
  • Eendenborstfilets met spinazie, gelakte saus met gember
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Fond | Kalf | Bruin

Delhaize

Fond | Kalf | Bruin

22 cl

€3,99

Saus | Soja | Tamari

Saitaku

Saus | Soja | Tamari

150 gr

€3,75

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Filet | Eend | St.Sever

St Sever

Filet | Eend | St.Sever

2 × +/- 420 gr

+/-€29,40

Spinazie

Delhaize

Spinazie

2 × 450 gr

€4,58

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Cocktail | Nuts | Nootjes | 200G

Duyvis

Cocktail | Nuts | Nootjes | 200G

200 gr

€1,85

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,69

Totaal:
+/-€46,41