Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Delhaize logo
C
EclairsC

Eclairs

Gemiddeld
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

13 porties
  • 12,5 cl melk
  • 12,5 dl water
  • 125 g boter
  • 1 zout
  • 140 g gezeefde patisseriebloem
  • 4 eieren op kamertemperatuur (60 g per stuk)
  • 12,5 cl melk
  • 12,5 dl water
  • 125 g boter
  • 1 zout
  • 140 g gezeefde patisseriebloem
  • 4 eieren op kamertemperatuur (60 g per stuk)

Begin met koken

: 20 min. + 35 min. baktijd in de oven
1
Verwarm de oven voor op 150°C met hete lucht. Teken met een potlood 7 strepen van 13 cm lang op een blad bakpapier dat je op de ovenplaat legt. Laat voldoende ruimte tussen de strepen.
2
Giet de melk, het water en de nootjes boter in een kookpot. Zout. Breng aan de kook op een matig vuur en laat koken tot de boter gesmolten is. Haal van het vuur en giet er de bloem bij. Roer stevig met een houten spatel tot je een homogeen deeg krijgt.
3
Zet de pot gedurende 1 min. op een zacht vuurtje en blijf roeren. Het deeg komt nu los van de wanden. Giet het deeg in een schotel en voeg de eieren één voor één toe. Blijf goed roeren telkens wanneer je een ei hebt toegevoegd. Je moet een glad deeg krijgen dat aan de spatel blijft hangen voor het neervalt.
4
Giet het deeg in een spuitzak met brede mond (glad of gegroefd). Spuit strepen deeg op de afgetekende strepen. Zet 35 min. in de oven tot de eclairs opzwellen en goudbruin worden. Leg ze op een ovenrooster (je moet 2 porties bakken).
1
Verwarm de oven voor op 150°C met hete lucht. Teken met een potlood 7 strepen van 13 cm lang op een blad bakpapier dat je op de ovenplaat legt. Laat voldoende ruimte tussen de strepen.
2
Giet de melk, het water en de nootjes boter in een kookpot. Zout. Breng aan de kook op een matig vuur en laat koken tot de boter gesmolten is. Haal van het vuur en giet er de bloem bij. Roer stevig met een houten spatel tot je een homogeen deeg krijgt.
3
Zet de pot gedurende 1 min. op een zacht vuurtje en blijf roeren. Het deeg komt nu los van de wanden. Giet het deeg in een schotel en voeg de eieren één voor één toe. Blijf goed roeren telkens wanneer je een ei hebt toegevoegd. Je moet een glad deeg krijgen dat aan de spatel blijft hangen voor het neervalt.
4
Giet het deeg in een spuitzak met brede mond (glad of gegroefd). Spuit strepen deeg op de afgetekende strepen. Zet 35 min. in de oven tot de eclairs opzwellen en goudbruin worden. Leg ze op een ovenrooster (je moet 2 porties bakken).
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 381; energie (kCal): 91; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 3,8; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,3; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 128,86
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 381; energie (kCal): 91; vetten (g): 6,5; verzadigde vetten (g): 3,8; koolhydraten (g): 5,6; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,3; eiwitten (g): 2,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 128,86
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 13 personen

Toon:

Karnemelk | Bio

Delhaize

Karnemelk | Bio

1 l

Bio

€1,89

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Reeds in je keuken

Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles

Chaudfontaine

Mineraalwater | Niet bruisend | PET fles

6 x 1,5 l

€5,89

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€4,47