1
Maak de groenten schoon en snijd de courgette, de aubergine en de paprika in grove stukken. <li>Pel en snipper de ui en de look fijn. Snijd de abrikozen in 2.
2
Verhit 2 el olijfolie in een grote pan en bak het lamsgehakt. Voeg de ui en de look toe en bak 2 min. op een matig vuur. Roer de kruidenmix door het gehakt en schep de groenten, de rozijnen en abrikozen erdoor. Voeg 200 ml water toe en stoof afgedekt op matige temperatuur in 12 min. gaar.
3
Doe de couscous in een kom, voeg 250 ml kokend water en 1 el olijfolie toe. Dek af met een deksel of vershoudfolie en laat 10 min. staan.
4
Voeg het zakje saus toe aan de pan. Schep om en stoof nog 5 min. extra op lage temperatuur.
5
Roer de couscous los met een vork en giet deze in een schaal. Schik er in het midden de stoofschotel op en werk af met verse munt.
6
Remuez le couscous avec une fourchette et mettez-le dans un plat. Déposez la viande et les légumes au milieu et décorez avec de la menthe fraîche.
1
Maak de groenten schoon en snijd de courgette, de aubergine en de paprika in grove stukken. <li>Pel en snipper de ui en de look fijn. Snijd de abrikozen in 2.
2
Verhit 2 el olijfolie in een grote pan en bak het lamsgehakt. Voeg de ui en de look toe en bak 2 min. op een matig vuur. Roer de kruidenmix door het gehakt en schep de groenten, de rozijnen en abrikozen erdoor. Voeg 200 ml water toe en stoof afgedekt op matige temperatuur in 12 min. gaar.
3
Doe de couscous in een kom, voeg 250 ml kokend water en 1 el olijfolie toe. Dek af met een deksel of vershoudfolie en laat 10 min. staan.
4
Voeg het zakje saus toe aan de pan. Schep om en stoof nog 5 min. extra op lage temperatuur.
5
Roer de couscous los met een vork en giet deze in een schaal. Schik er in het midden de stoofschotel op en werk af met verse munt.
6
Remuez le couscous avec une fourchette et mettez-le dans un plat. Déposez la viande et les légumes au milieu et décorez avec de la menthe fraîche.