Recept zoekresultatenDriekoningentaart met chocolade
Delhaize logo
Driekoningentaart met chocolade

Driekoningentaart met chocolade

Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • boon + kroon
  • 1 kl amandelaroma
  • 50 g boter
  • 100 g Dessert Callets
  • 2 eieren
  • 100 g amandelpoeder
  • 75 g griessuiker
  • 5 cl verse room
  • 2 rollen bladerdeeg met pure boter
  • boon + kroon
  • 1 kl amandelaroma
  • 50 g boter
  • 100 g Dessert Callets
  • 2 eieren
  • 100 g amandelpoeder
  • 75 g griessuiker
  • 5 cl verse room
  • 2 rollen bladerdeeg met pure boter

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de rooster uit.
2
Giet de room in een grote steelpan en breng de room aan de kook. Neem de pan meteen van het vuur, voeg de chocolade toe en laat 1 min. rusten. Roer met de klopper tot een glad geheel. Voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe, roer en wacht opnieuw 1 min.
3
Roer goed, voeg dan de suiker toe, de gemalen amandelen, de helft van de eieren en het amandelaroma. Roer nog tot je een glad mengsel bekomt.
4
Ontrol één lap bladerdeeg en laat het deeg op het bakpapier van de verpakking liggen. Snij er een cirkel uit met een diameter van 26 cm (leg er een omgekeerd bord op, dan kan je daarrond snijden). Giet het roommengsel in het midden van de cirkel en smeer het een beetje uit, maar laat rondom een rand deeg vrij van ongeveer 4 cm. Verstop de boon in de room, niet ver van de rand. Gebruik een keukenkwastje om de deegrand met water te bestrijken.
5
Snij een cirkel met een diameter van 28 cm uit de tweede deeglap. Leg de tweede cirkel op de eerste en laat de randen van de cirkels samenvallen. Druk met de tanden van een vork op de randen zodat de vulling goed in de taart blijft zitten. Laat de taart met het bakpapier op de ovenrooster glijden. Bestrijk ze helemaal met het resterende losgeklopte ei(eren). Snij vormpjes uit de resten van het bladerdeeg en versier er de taart mee. Bak ze in de oven gedurende 20 tot 25 min.
6
Serveer de driekoningentaart als ze nog een beetje lauw is.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C en neem er de rooster uit.
2
Giet de room in een grote steelpan en breng de room aan de kook. Neem de pan meteen van het vuur, voeg de chocolade toe en laat 1 min. rusten. Roer met de klopper tot een glad geheel. Voeg de in kleine stukjes gesneden boter toe, roer en wacht opnieuw 1 min.
3
Roer goed, voeg dan de suiker toe, de gemalen amandelen, de helft van de eieren en het amandelaroma. Roer nog tot je een glad mengsel bekomt.
4
Ontrol één lap bladerdeeg en laat het deeg op het bakpapier van de verpakking liggen. Snij er een cirkel uit met een diameter van 26 cm (leg er een omgekeerd bord op, dan kan je daarrond snijden). Giet het roommengsel in het midden van de cirkel en smeer het een beetje uit, maar laat rondom een rand deeg vrij van ongeveer 4 cm. Verstop de boon in de room, niet ver van de rand. Gebruik een keukenkwastje om de deegrand met water te bestrijken.
5
Snij een cirkel met een diameter van 28 cm uit de tweede deeglap. Leg de tweede cirkel op de eerste en laat de randen van de cirkels samenvallen. Druk met de tanden van een vork op de randen zodat de vulling goed in de taart blijft zitten. Laat de taart met het bakpapier op de ovenrooster glijden. Bestrijk ze helemaal met het resterende losgeklopte ei(eren). Snij vormpjes uit de resten van het bladerdeeg en versier er de taart mee. Bak ze in de oven gedurende 20 tot 25 min.
6
Serveer de driekoningentaart als ze nog een beetje lauw is.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Vegetarisch
Kids,Driekoningen
Overig
Winter
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Bittere | Amandelsmaak

Vahiné

Bittere | Amandelsmaak

2 cl

€2,69

Chocolade | Tablet | Puur 70% | cacaokorrels | FT

Galler

Chocolade | Tablet | Puur 70% | cacaokorrels | FT

2 × 80 gr

€5,70

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Amandelen | Poeder

Vahiné

Amandelen | Poeder

125 gr

€4,99

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Room 20%

Delhaize

Room 20%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,75

Bladerdeeg | Vers

Delhaize

Bladerdeeg | Vers

230 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Reeds in je keuken

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Totaal:
€21,30