Recept zoekresultatenCrème brûlée met passievrucht
Delhaize logo
  • Crème brûlée met passievrucht
    C

Crème brûlée met passievrucht

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Eindejaar
Dessert
Crème brûlée met passievruchtC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 afgestreken el blonde cassonadesuiker
  • 1 ei
  • 5 eierdooiers
  • 80 g griessuiker
  • 50 cl room met 20% v.g.
  • 6 passievruchten

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.

Delhaize

Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.

50 cl

€4,99

Blokjes | Passievrucht

Delhaize

Blokjes | Passievrucht

2 × 250 gr

€4,98

Totaal:
€17,94

Begin met koken

  1. Verwarm de oven voor op th. 5 – 150°C.
  2. Verwarm de helft van de room en de griessuiker tot de suiker goed gesmolten is.
  3. Neem van het vuur, voeg de resterende room toe, het hele ei en de eierdooiers.
  4. Zet een fijne zeef op een kommetje en doe er het vruchtvlees van de passievruchten in. Roer met een lepel zodat het maximum aan sap vrijkomt.
  5. Voeg het bij de bereiding.
  6. Verdeel over 4 kommetjes voor crème brûlée. Zet ze op de ovenplaat en vul de plaat met heet water tot op halve hoogte van de kommetjes.
  7. Laat 35 min. in de oven bakken.
  8. Laat volledig afkoelen en zet dan enkele uren in de koelkast.
  9. Bedek de crèmes net voor het serveren met een fijn laagje kandijsuiker en laat de suiker karameliseren met behulp van een gasbrander voor crème brûlée of onder de hete ovengrill (leg in dit geval ijsblokjes rond de kommetjes).
  10. Laat 5 min. rusten en serveer.

Kooktip

De kooktijd kan variëren naargelang het oventype: de crèmes moeten gestold zijn, maar toch nog wat trillen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 685; energie (kCal): 164; vetten (g): 7,7; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 19,1; suikers (g): 17,9; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 351,78
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 685; energie (kCal): 164; vetten (g): 7,7; verzadigde vetten (g): 4,1; koolhydraten (g): 19,1; suikers (g): 17,9; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 351,78
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Dessert
  • Crème brûlée met passievrucht
    C

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.

Delhaize

Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.

50 cl

€4,99

Blokjes | Passievrucht

Delhaize

Blokjes | Passievrucht

2 × 250 gr

€4,98

Totaal:
€17,94