Recept zoekresultatenCocotte-eieren met brie en champignons
Delhaize logo
  • Cocotte-eieren met brie en champignons
    A

Cocotte-eieren met brie en champignons

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Voorgerecht
Cocotte-eieren met brie en champignonsA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 eieren
  • 150 g champignons ‘Gastronomische mix’ bio
  • 1 dik sneetje oud brood
  • 100 g brie
  • 2,5 dl room
  • 1 el olijfolie
  • 3 takjes dragon
  • peper

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Belgische | Portobello | verpakt

Delhaize

Belgische | Portobello | verpakt

1 st

€2,19

Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten

Delhaize

Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten

2 × 180 gr

Bio

€6,78

Brie | Mini portie

Delhaize

Brie | Mini portie

155 gr

€2,29

Room | 20% V.G.

Delhaize

Room | 20% V.G.

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,95

Dragon

Delhaize

Dragon

20 gr

€1,79

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€16,09

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 12 min. kooktijd (+ 1 u koeltijd)

  1. Snijd de champignons in stukken en fruit ze op een vrij hoog vuur, in een braadpan met de olijfolie. Kruid met peper en zout, en houd enkele champignons apart voor de afwerking.
  2. Snijd het brood en de brie in kleine blokjes. Hak 2 takjes dragon. Meng alles met de champignons en verdeel over 4 grote glazen. Giet er de room over. Laat 1 u in de koelkast rusten.
  3. Splits de eiwitten van de eidooiers en giet telkens 1 eiwit in elk glas. Houd de eidooiers apart in hun halve eierdop. Zet de glazen in een kookpot licht kokend water (het water moet tot op halve hoogte van de glazen komen), zet het deksel op de pan en laat 12 min opstijven. Het water moet altijd net onder het kookpunt blijven.
  4. Laat de glazen uitlekken. Voeg voorzichtig de eidooiers en de rest van de (lichtjes opgewarmde) champignons toe. Kruid met peper en zout, en werk af met dragon.
  5. Serveer als voorgerecht of als lunch, met een slaatje en brood.

Tip: Houd de temperatuur van het water goed in het oog: als het water grote bellen begint te maken, zouden die wel eens over de rand van de glazen kunnen floepen!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieA
Energie: 448 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Diner
Voorgerecht
  • Cocotte-eieren met brie en champignons
    A

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Belgische | Portobello | verpakt

Delhaize

Belgische | Portobello | verpakt

1 st

€2,19

Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten

Delhaize

Broodjes | Wit | Bio | Zonder gluten

2 × 180 gr

Bio

€6,78

Brie | Mini portie

Delhaize

Brie | Mini portie

155 gr

€2,29

Room | 20% V.G.

Delhaize

Room | 20% V.G.

25 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,95

Dragon

Delhaize

Dragon

20 gr

€1,79

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€16,09