Recept zoekresultatenBuddha bowl met tofu
Delhaize logo
  • Buddha bowl met tofu
    A

Buddha bowl met tofu

door Loïc Van Impe
Buddha bowl met tofuA
Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 540 g biotofu
  • 1 ei
  • 2 vacuümverpakte gekookte maiskolven
  • 2 wortelen
  • 200 g doperwten
  • 800 g zoete aardappelen
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 225 g driekleurige quinoa
  • 3 el witte wijnazijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 1 kl geroosterde sesamolie
  • 1 el olijfolie
  • 2,5 dl zonnebloemolie
  • zout
  • peper
  • 540 g biotofu
  • 1 ei
  • 2 vacuümverpakte gekookte maiskolven
  • 2 wortelen
  • 200 g doperwten
  • 800 g zoete aardappelen
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 225 g driekleurige quinoa
  • 3 el witte wijnazijn
  • 1 el sojasaus
  • 1 el mosterd op grootmoeders wijze
  • 1 kl geroosterde sesamolie
  • 1 el olijfolie
  • 2,5 dl zonnebloemolie
  • zout

Begin met koken

: 30 min.
1
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de ongeschilde zoete aardappelen in blokjes, meng ze met de olijfolie en verdeel ze over de ovenplaat. Kruid met zout en schuif 25 min. in de oven.
2
Snijd de tofu in blokjes. Meng ze met de geroosterde sesamolie, de sojasaus en de ontpitte en fijngehakte rode peper. Laat minstens 15 min. marineren.
3
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Kook de erwtjes 2 min. in kokend water en spoel ze onder koud water.
4
Breek het ei op de bodem van een smalle hoge beker. Voeg de mosterd toe, 1 el azijn, peper en zout. Dompel een staafmixer in de beker, voeg de olie toe en mix 4 à 5 sec. op de bodem. Trek de mixer dan langzaam omhoog, terwijl je van beneden naar boven beweegt: je mayonaise is in een handomdraai klaar!
5
Snijd de wortelen in fijne staafjes. Haal de maiskorrels van de kolven.
6
Bak de tofublokjes kort, met hun marinade, in een grote hete braadpan. Haal ze uit de pan zodra ze dichtgeschroeid zijn en fruit de wortelstaafjes enkele seconden in dezelfde pan. Besprenkel met 2 el azijn en haal de pan van het vuur.
7
Dresseer alle ingrediënten in grote kommen: quinoa, zoete aardappelen, tofu, wortelen, erwtjes en mais. Lepel er een beetje mayonaise bij en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een ovenplaat met bakpapier. Snijd de ongeschilde zoete aardappelen in blokjes, meng ze met de olijfolie en verdeel ze over de ovenplaat. Kruid met zout en schuif 25 min. in de oven.
2
Snijd de tofu in blokjes. Meng ze met de geroosterde sesamolie, de sojasaus en de ontpitte en fijngehakte rode peper. Laat minstens 15 min. marineren.
3
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking. Kook de erwtjes 2 min. in kokend water en spoel ze onder koud water.
4
Breek het ei op de bodem van een smalle hoge beker. Voeg de mosterd toe, 1 el azijn, peper en zout. Dompel een staafmixer in de beker, voeg de olie toe en mix 4 à 5 sec. op de bodem. Trek de mixer dan langzaam omhoog, terwijl je van beneden naar boven beweegt: je mayonaise is in een handomdraai klaar!
5
Snijd de wortelen in fijne staafjes. Haal de maiskorrels van de kolven.
6
Bak de tofublokjes kort, met hun marinade, in een grote hete braadpan. Haal ze uit de pan zodra ze dichtgeschroeid zijn en fruit de wortelstaafjes enkele seconden in dezelfde pan. Besprenkel met 2 el azijn en haal de pan van het vuur.
7
Dresseer alle ingrediënten in grote kommen: quinoa, zoete aardappelen, tofu, wortelen, erwtjes en mais. Lepel er een beetje mayonaise bij en serveer.
Nutritionele informatie
A
Per 100g: Energie: 121 kcal - Vetten: 4,1 g - Koolhydraten: 13,3 g - Vezels: 2,8 g - Eiwitten: 5,7 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 121 kcal - Vetten: 4,1 g - Koolhydraten: 13,3 g - Vezels: 2,8 g - Eiwitten: 5,7 g
Vegetarisch
Hoofdgerecht