Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

GRATIS COLLECT deze week 🛒🚗Geniet van gratis collect met de code COLFREE!> Profiteer ervan! <

Recept zoekresultatenBrochettes van eend en ananas
Delhaize logo
  • Brochettes van eend en ananas

Brochettes van eend en ananas

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Barbecue,Vaderdag
Hoofdgerecht
Brochettes van eend en ananas

Ingrediënten voor 9 Porties

9 Porties
  • 1600 g dikke eendenborstfilets (800 à 900 g)
  • 2 el arachideolie
  • 4 el vloeibare honing
  • 2 el lichte sojasaus
  • 2 rode paprika's
  • tabasco
  • 1/2 verse ananas

Ingrediënten voor 9 personen

Toon:

Filet | Eend | St.Sever

St Sever

Filet | Eend | St.Sever

4 × +/- 420 gr

+/-€58,80

Olie | Arachide

Delhaize

Olie | Arachide

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Saus | Soja | Tamari

Saitaku

Saus | Soja | Tamari

150 gr

€3,75

Paprika | Rood | 1Stuk

Delhaize

Paprika | Rood | 1Stuk

1 st

€1,09

Tabasco | Rode peper

Tabasco

Tabasco | Rode peper

6 cl

€3,59

Ananas

Delhaize

Ananas

1,15 kg

€2,99

Reeds in je keuken

Honing | Algarve

Meli

Honing | Algarve

340 gr

€4,99

Totaal:
+/-€73,41

Begin met koken

  1. Maak de marinade: doe de honing en de sojasaus in een schaal, meng goed, voeg de olie toe en Tabasco volgens eigen smaak.
  2. Snij de eendenborstfilets (met het vel) in blokjes en meng ze goed onder de marinade, dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
  3. Snij ondertussen de paprika’s in vierkante stukjes. Breng water in een steelpan aan de kook. Leg er de paprikablokjes in en laat 3 min. koken vanaf het hernemen van het kookpunt. Giet ze af en schrik ze onder koud water.
  4. Snij de halve ananas in blokjes.
  5. Laat de eendenblokjes uitlekken en steek ze afwisselend met paprika en ananas op spiesjes. Rooster ze op de barbecue terwijl je ze regelmatig met de marinade insmeert, laat bakken tot ze goed gekarameliseerd zijn (maar niet te lang, want de eendenblokjes worden anders te droog).
  6. Serveer met een rijstsalade.

Kooktip

Je hoeft de paprika’s niet voor te koken, maar het maakt ze zachter en gemakkelijker verteerbaar.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Barbecue,Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht
  • Brochettes van eend en ananas

Ingrediënten voor 9 personen

Toon:

Filet | Eend | St.Sever

St Sever

Filet | Eend | St.Sever

4 × +/- 420 gr

+/-€58,80

Olie | Arachide

Delhaize

Olie | Arachide

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,19

Saus | Soja | Tamari

Saitaku

Saus | Soja | Tamari

150 gr

€3,75

Paprika | Rood | 1Stuk

Delhaize

Paprika | Rood | 1Stuk

1 st

€1,09

Tabasco | Rode peper

Tabasco

Tabasco | Rode peper

6 cl

€3,59

Ananas

Delhaize

Ananas

1,15 kg

€2,99

Reeds in je keuken

Honing | Algarve

Meli

Honing | Algarve

340 gr

€4,99

Totaal:
+/-€73,41